Hur man fixar en Home Trimlite Trimmer

Hur man fixar en Home Trimlite Trimmer


Navigera i listan över möjliga reparationer på någon tvåtaktsmotor kan vara extremt utmanande och frustrerande om du inte vet vad du letar efter. HOME trimmare, liksom alla tvåtaktsmotorer, behöver bara tre saker för att köra: gnista, gas och komprimering. Om alla dessa inte samarbetar på rätt sätt kan du uppleva en mängd olika problem. Det är bäst att isolera det område som är fel innan det fastställs något.

Instruktioner

Tändningssystem

1 Skjut upp gummitändstiftskontakten bort från tändstiftet med skruvmejseln, vara noga med att inte alltför skada denna sköra tråd. Kontrollera vajer och känga för eventuella skador eller lösa anslutningar.

2 Ta ut tändstiftet med hylsnyckel. Rengör bort alla insättningar med hjälp av en liten gas, tandborste och en trasa för att torka bort det. Kontrollera bruksanvisningen för specifika rekommendationer gap och se till att tändstiftet har rätt gap.

3 Montera tändstiftet tillbaka in i gummistövel; inte ansluta dem ännu, och låt dem hänga bredvid en metallpunkt på motorn. Dra på startkabeln och leta efter en liten gnista över gapet med metallen. Byt ut tändstiftet om det finns någon gnista och upprepa testet igen.

4 Dra bort startlocket och inspektera start, spole och andra antändningssystem delar för eventuella skador. Testa starter att se om det är fortfarande bra. Om någon av dessa delar är skadade, ta den till en professionell för att byta ut dem om du är osäker på hur man rättar till dem.

kompressions Check

1 Håll trimmer upp av starthandtaget. Om trimmern får dras ner från motorns vikt din komprimering är alltför låg. Kontrollera startlinan och returfjädern för rätt spänning och byt ut om de är skadade. Om sågen startar retune förgasaren.

2 Ta av motorns sidoluckan med skruvmejseln och ta bort luftfiltret. Smäll den mot handflatan för att få en del av dammet; byt ut om det är alltför smutsiga att rengöra.

3 Skruva av ljuddämparen och ta ut gnistfångaren skärmen. Rengör skärmen eller byt ut den om den är kraftigt täckt av mörka kolavlagringar. Inspektera ljuddämpare för eventuella skador eller andra träskor i avgasporten. Sätt alla delar tillsammans igen och försöka starta trimmern.

Dålig bränsletillförsel

1 Töm gastank och spraya lite förgasare renare inuti. Vira trasan runt tandborsten och skrapa tanken ren.

2 Koppla bort bränsleledningen från förgasaren och dra ut den gamla bränslefiltret och bränsleslangen från motorn. Byt båda dessa delar. Kontrollera primern för sprickor eller läckor. Ersätta retursidan av bränsleledningen och pumpblåsan om de skadas.

3 Fyll sågen med färsk gas med hjälp av en 50: 1 gas-oljeblandning. Ställ choken till första läget och pumpa in primern sju gånger. Dra i startsnöret tills motorn dyker och dör. Flytta choken till läge två och pumpa pumpblåsan två gånger; Starta trimmern och låt den gå på tomgång under några minuter. Starta trimmern på tredje plats och strypa avtryckaren.

4 Koppla bort och ta isär förgasaren om trimmern fortfarande inte startar. Blötlägg alla förgasaren delar i en förgasare bad för en natt. Skrubba dem med en tung stålborste för att rengöra dem helt. Byt ut slitna delar med en förgasare kit.