Hur man reparera en CSF Skrov på båtar

Hur man reparera en CSF Skrov på båtar


Rot, kollisioner och grundstötning, kan alla orsaka skador på en glasfiber båtskrov. Problemet kan vara ganska svår om skadan är omfattande eller vänster försummas. En skadad skrov kan leda till översvämningar och så småningom sjunker. Om ett skrov har betydande skador bör det dras upp ur vattnet, men om skadan är liten och nära ytan kan oftast repareras från insidan när den är dockad.

Instruktioner

1 Klipp och helt ta bort skadade och dess omgivningar. Skära ut en cirkel med en diameter 12 inches större än det skadade området. Till exempel, om storleken på det skadade området är 4 inches, skär ut ett område med en diameter av 16 inches. Arbeta inifrån båten, om möjligt.

2 Använd en de-vaxning lösningsmedel för att avlägsna vaxet från insidan och utsidan av hålet.

3 Sand området runt hålet med en skiva slipmaskin och sandpapper, inifrån och ut.

4 Applicera ett generöst lager av pasta vax på utsidan av reparationen enda område, undvika kanten.

5 Skär ut en bit av Formica lite större än det hål som skall repareras. Applicera polyvinylalkohol till Formica och tejpa fast den på plats på den yttre skrovet. Detta bildar en hjälpare. Om du behöver, kan du använda en värmepistol för att forma Formica men det kommer sannolikt mögel väl av sig själv.

6 Skär en bit av glasfiberväv från glasfiber reparationssats, en tum större än hålet. Du kommer att behöva använda flera lager. Antalet skikt kommer att bestämmas av tjockleken av hålet men i allmänhet du kommer att använda två skikt av 42.5gr matta, följt av alternerande matta med 170gr trasa. Varje efterföljande skikt ska klippas halv tum större än den föregående.

7 Följ instruktionerna i glasfiber reparationssats att tillämpa harts och en katalysator. Epoxi används för reparationer under vattenlinjen, men kan inte användas med gelcoat.

8 Paint eller spray gel coat från reparationssatsen på Formica backa cirka 20 mm tjock, som arbetar inifrån.

9 Blöt tyget och mattan med polyesterplast och tillämpa de första tre skikten av matta och tyg till gelcoat, utjämning bubblor med en hartsvals. Applicera sedan de kommande fyra skikt. Applicera inte mer än fyra lager åt gången.

10 Skär en slutlig bit mat en tum större reparationsområdet i en rektangulär form och tillämpa den med harts och hartsrulle för att skapa ett snyggare utseende. Försegla det sista skiktet med polyvinylalkohol.

11 Ta Formica stöd och fylla brister med gelcoat.