Vad gör man med en Lumpy madrass?

Vad gör man med en Lumpy madrass?


Förr eller senare varje madrass kommer att slitas ut och bli knölig och sag. Om de får rätt vård, de flesta innerspring madrasser senast ca 10 år innan de blir obekväm. Sopbil kommer inte plocka upp dina gamla, oönskade madrasser. När det är dags, är det viktigt att veta dina alternativ för vad man ska göra med den gamla lumpy madrass innan föra en ny hem.

deponi

Gamla lumpy madrasser som inte är tillräckligt bra för att sov på längre kan tas till en lokal deponi eller skräp anläggning. Innan du laddar upp den stora obekväma madrass, kontakta anläggningen för att bekräfta de accepterar madrasser. Många anläggningar ta ut en avgift för att ta emot madrasser. Om de inte accepterar madrasser, ringa en skräp tjänst för att boka en upphämtning. Dessa företag tar ut en avgift för sina tjänster.

Återvinna

Lumpy gamla madrasser kan återvinnas på många områden. Saint Vincent de Paul, en organisation som återvinner gamla madrasser, säger att 85 procent av madrasser är återvinningsbara. När återvunnet, de tas isär och sorteras i högar av varje typ av material, såsom skum, tyg och metallfjädrar. Förutom att vara mer miljövänliga än att skicka den till deponi, kan återvinning spara pengar. Du kommer också att inte behöva oroa sig för rengöring av madrassen. Kontrollera med din lokala återvinningsstation för att ta reda på om de accepterar madrasser.

återanvända

Gamla lumpy madrasser inte behöver skickas iväg; de kan hållas i ett stycke och repurposed och används för dina barns lek som en billig studsmatta eller som en säkerhets kudde under en klätterställning. Har madrassen rengöras innan låta barnen leka på den.

återanvändning

Madrassen kan tas isär och bitarna användas till något annat. Skum och stoppning kan vara fyllda i kuddar eller placeras ovanpå en komposthög att hålla innehållet varm. Det kan också läggas under jord som liggande trasa för att hålla din trädgård ogräs-fri. Träramar kan användas för att bygga en kompost. Metall fjädrarna kan användas som en spaljé för klättring växter och grönsaker. De enskilda fjädrarna kan också användas som intressant vin flaskhållare.

Sälja

Om madrassen inte har en obehaglig lukt, kan den säljas eller erbjudas upp gratis. Även om det är knölig och inte bekvämt för dig, det finns människor som är villiga att betala en liten summa pengar för en madrass som är bättre än vad de har. Placera en annons i en lokaltidning eller en online sekretessbelagda reklam webbplats. Var ärlig om tillståndet i madrassen och ge det ett rimligt pris.

Donera

Lumpy madrasser kan doneras till olika organisationer. Kreativa konststuderande det kan bli en konst duk eller tas isär och användas för att skapa konst. Lokala kyrkor eller hemlösa skyddsrum kan ofta använda gamla madrasser om de har rengjorts. Ett djurhem eller doggy dagvård kan använda lumpy madrasser som sällskapsdjur sängar så länge det inte finns några dammkvalster eller bedbugs inuti.