Hur man bygger en miniatyr Tipi

Hur man bygger en miniatyr Tipi


Skolbarn blir ofta ombedda att skapa modeller i skolan för att hjälpa dem att förstå särskilda ämnen. Om ditt barn är i färd med att studera indianska kulturen, skulle en modell krävas. En tipi, även stavat tipi, var en gemensam bostad som Plains Indians byggda för säkerhet och skydd mot väder och vind. Faktiska tepees skedde ofta med djurhudar sträckta över grenar men modeller av tipier kan göras med lättillgängliga objekt från hemmet eller föremål som kan köpas från en farkost leverans eller hobby butik.

Instruktioner

1 Ladda ner och skriva ut mallar från webbplatsen som anges i referensnummer ett i slutet av den här artikeln.

2 Skär fram och tillbaka av ett flingpaket och spåra de tryckta mallar på de icke-tryckta sidor av lådan. Kopiera vinkel riktlinjer på mallen med en linjal för att hålla linjerna raka.

3 Få en uppfattning om den slutliga form som tipin har genom att vika längs de riktlinjer som du ritade med hjälp av linjal och en penna för att se till att du är på rätt spår innan limning tipi tillsammans.

4 Hitta exempel som fotografier av original tipier och dekorera din modell för att likna dem. Studieresurs nummer ett i slutet av den här artikeln för exempel. Rita och färg olika former och färgstarka mönster på din tipi med vatten färg färg och märkpennor. Låt färgen torka innan du fortsätter med nästa steg.

5 Vik tipi igen och limma ihop längs riktlinjerna. Fäst klädnypor längs sömmarna av tipi för att hålla modellen tillsammans medan limmet torkar.

6 Fäst två pinnar som pekar uppåt och utåt på toppen utanför öppnandet av tipi. Skapa en familj eller stam identitet flagga med hjälp av färgglada filtbitar och lim och fäst flaggan till en av pinnar.