Hur man byta däck på en Chrysler 300C

Hur man byta däck på en Chrysler 300C


Att veta hur man byta däck på din Chrysler 300C i en nödsituation är en viktig färdighet som kommer att hålla dig från att bli stående om du har en punktering. Lokalisera reserv, domkraften och verktyg i samband med jobbet är det första steget. Du måste också veta hur man säkerhetssystem jack bilen upp och var att placera jack för att undvika skador på bilen. Bekanta dig med all denna information så att när det är dags, kan du byta däck snabbt och säkert och få tillbaka på vägen.

Instruktioner

1 Öppna bagageutrymmet på dig Chrysler 300C och lyfta golvet med bandet på den bakre kanten av kortet. Reservdäck, domkraft och andra verktyg är under denna panel.

2 Leta reda på fäst säkra reservdäck och vrid den moturs för att ta bort den från bulten. Ställ in fäst åt sidan och lyft reservdäck ur bagageutrymmet, ställa den på marken. Domkraften som kom med bilen finns under reservdäck.

3 Ta bort den stora vingmuttern säkra domkraften och rörtång till bulten i bagageutrymmet, vrida vingmuttern moturs tills den är fri från bulten. Dra domkraften och rörtång ur bagageutrymmet.

4 Lossa muttrarna på hjul som har punktering, med hjälp av rörtång, men ta inte bort muttrarna ännu. Placera domkraften under bilen i ett av de godkända lyftpunkterna (anges av din 300C manual): För en framdäcket, placera uttaget på strecksatsen i undersidan av bilen precis bakom framhjulet väl. För en bakdäck, placera domkraften under bilen precis framför den bakre hjulhuset.

5 Lyft bilen med domkraften, vrida skruven på domkraften medurs med rörtång tills däcket är helt från marken. Ta bort muttrarna från hjulbultar och skjut däcket och hjulet från bilen. Ställ däcket åt sidan för nu.

6 Installera reservdäcket på hjulbultar och byt muttrarna på hjulbultarna. Starta muttrarna för hand, så att du inte kors trä trådarna på bultarna eller muttrarna.

7 Sänk domkraften, vrida skruven på domkraften moturs med rörtång, tills däcket vidrör marken. Kontakten ur under kroppen av bilen.

8 Dra åt muttrarna med rörtång, sedan ersätta rörtång och uttaget på fäst stud i lastbilen bilen. Montera vingmuttern och vrid den medurs med händerna för att säkra uttaget och rörtång.

9 Placera punktering i lastbilen där reservhjulet var. Fäst den med reservdäcket fäst, sedan ersätta start brädan. Stäng bagageutrymmet på bilen.