Roman Armor Fakta

Roman Armor Fakta


Roman pansar var grunden standardiserade hela historien om både republiken och kejsardömet. Det var viktigt att de berömda segrar och gav en klar fördel jämfört med romerska fiender eran. Den grundläggande designen förblev densamma under hela perioden, men det var också anpassats av information som samlats in från strid med en mängd andra arméer.

Fungera

Roman pansar användes främst av infanteriet. Den var avsedd att möjliggöra ett starkt skydd mot traditionella vapen av eran och var identisk bland alla trupper.

Torso Armor

Visas runt 9 f.Kr., bestod grundläggande torso skydd av den romerska infanteri breda järnband fästa tillsammans med läderremmar på insidan av rustning. Kallas Lorica segmentata, kan det separeras i fyra bitar, vilket gör lagring bekvämt.

Skydda

Den scutum var en rektangulär sköld som innehöll en semi-böjd form som tillät nästan hela kroppen skydd. Skärmarna kan också förre att skapa övergripande skyddet för de grupper av legionärerna.

Hjälmar

Roman hjälmar kallades Galea. Några sorter av dessa fanns hela tiden. Hjälmarna var utformade för att skydda halsen och huvudet ner till ögonhöjd.

överväganden

Roman kläder, inklusive tunikor, byxor och kappor, gjordes från ull. Även om detta bidragit till att förhindra skav från rustning och hjälmar, var det också behandlas med naturolja för att stöta bort vatten i ett slags pansar mot väder och vind.