Hur man Reglaze ett badkar

Hur man Reglaze ett badkar


Ge ditt badrum en komplett makeover kan vara dyrt och mycket tidskrävande. Och ersätta ett badkar kan vara en stor utmaning, särskilt om det är undangömt i en snäv hörnet eller har väggar uppbyggd kring det. Reglazing ditt badkar kan ge dig en känsla av en ny tub utan alla konstruktion som en ny skulle innebära. Med lite tid och kunskap, du är på god väg att få utseendet på den nya badkar.

Instruktioner

1 Ta bort allt från runt badkaret. Lämnar inget alls, inklusive duschhållare och tvålhållare. Om det finns ett fönster i badrummet, öppna vad du kan för ventilation och täcka resten med tidningen eller plast. Om det finns inget fönster, så ett ventilationssystem måste hyras. Ta bort allt som inte är i en låda eller skåp, inklusive bilder, korgar, mattor eller något annat som du har ute i det fria.

2 Ta bort alla Rörmokarartiklar som finns på badkaret såsom kran, duschmunstycke, och avlopp. Toaletten bör också tas bort om det är i vägen för badkaret alls. Sätt toaletten i ett annat rum medan badkaret är reglazed. Om toaletten inte blockerar badkaret alls, täcka upp det med plastpåsar eller målare plast för att hålla den från att bli dis över det. Täcka upp fåfänga, handfat, skåp och dörrhandtag med plastsoppåsar eller målare plast.

3 Använda ett rakblad, skrapa bort alla fogar runt badkaret området. Om det finns kakel runt badkar väggar, täck den med plast, på ett varaktigt band såsom Frog band. Täcka upp hela golvet med plast. Se till att plasten är ordentligt fasttejpad på golvet och det finns inga synliga område.

4 Använd en industriell styrka renare renare badkaret väl. Skölj badkaret fri från kvarvarande rengöringsmedel. Låt helt torr. Om det finns kalcium eller hårt vatten fläckar var som helst på ditt badkar, sand ner dem med en palm sander och 120-grit sandpapper. Gå över badkaret med en putstrasa och Shop Vac att bli av med dammpartiklar. Kontrollera badkaret är väl rensas ut.

5 gummihandskar och spraya fluorvätesyra på badkaret och låt stå 10 minuter. Fortfarande bär gummihandskar, skrubba badkaret med 120-grit sandpapper. Skölj väl och torka badkaret helt. Eftersom kranen har avlägsnats, kan utanför vatten måste föras in. Fluorvätesyra kan köpas på industriell rengöring företag, en del rör företag och vissa byggvaruhus.

6 När badkaret är helt rensas ut och är helt torr, fylla i alla sprickor och marker som badkaret har med spackel. Applicera enligt förpackningens anvisningar. Medge fyllmedel för att helt torka och sedan med en palm slipmaskin, jämna ut ytan. Med hjälp av en butik vac och please dukar, rensa ut allt damm som orsakas av slipmaskinen. Torka badkaret ren med en fuktig trasa och låt den torka. Spackel kan köpas på de flesta byggvaruhus, auto karosserier garage och några badkar specialbutiker.

7 Använda en ¼-tums tupplur rulle, rulla en epoxiprodukt primer på badkaret. Låt torka enligt anvisningarna.

8 Med hjälp av en spruta, tillämpa glasyr enligt tillverkarens anvisningar. Torka glasyr under minst 48 timmar. Caulk runt kanterna på badkaret. Ersätt all hårdvara såsom kran, dusch, och avlopp. Badkar glasyr finns i en mängd olika färger och kan köpas på byggvaruhus och bad specialaffärer.