Frivilligt arbete Fördelar

Frivilligt arbete Fördelar


Volontärer sätter ofta i många arbetstimmar och har en mycket positiv inverkan på världen utan att vara ekonomisk kompensation. Dessa frivilliga nytta i alla möjliga andra sätt, som sträcker sig från förbättrad hälsa och sociala färdigheter till potentiella jobb leder och möjligheter att nätverka socialt. Frivilliga medarbetare hjälper också världen bli en bättre plats att leva på.

Hälsofördelar

Volontär leder till hälsofördelar, såsom en minskning av stress, depression och fysisk smärta. Enligt Harvard psykiatri docent Gregory L. Fricchione, MD, kan dessa effekter vara resultatet av kroppens släppa av endorfiner. Endorfiner är kemikalier som släpps ut av den mänskliga kroppen när något bra händer eller när en fysiologisk behov uppfylls. Emotionella hälsa förbättras som individ utvecklar en varaktig känsla av lugn.

Åldrande

De som volontär uppleva en minskning av åldrandet, enligt undersökningar som genomförts av John Hopkins University. Volontärer är mer socialt, kognitivt och fysiskt friska. De äldre är mer motiverade att komma ur sängen när de har en välgörenhetsorganisation för att delta i, som hjälper dem att få motion och socialt umgänge som hjälper bromsa åldrandeprocessen.

Tonåringar

Volontär hjälper unga människor att förstå de omständigheter som de befinner sig i och hjälper dem att få perspektiv. När andra förlitar sig på dem, dessa tonåringar tenderar att bli mer tillförlitlig. Tonåringar är mindre benägna att engagera sig i riskbeteende när de frivilligt. Dessa tonåringar tillbringar också mycket tid med andra frivilliga arbetare, som kan vara en mycket positiv inverkan.

färdigheter

Volontärarbete kan leda till förvärv av färdigheter som kan vara användbar i ett framtida jobb. Vissa ideella organisationer som använder frivilliga arbetare har betalat positioner volontären arbetstagare kan eventuellt främjas till. Volontärarbete är också ofta en imponerande bit information för att sätta på en högskola akademiska utskrift eller ett jobb CV. Tidigare volontär arbete visar att frivilliga arbetstagare har relevant arbetslivserfarenhet.

Sorg

Välgörenhet volontär ger lindring under perioder av sorg. Inte bara volontär leder till frigörande av endorfiner, som skapar känslor av lugn, men volontär ger också de sörjande något som motiverar dem att fortsätta med livet.

Sociala färdigheter

Volontär ger människor många möjligheter att umgås med medlemmar av samhället, frivilliga arbetare och behövande. Nätverk som uppstår med volontärarbete kan öppna upp möjligheter såsom jobb leder. Volontär för orsaker volontären bryr sig om kan sätta att volontär i nära kontakt med dem som bryr sig om samma saker som volontär. Volontär hjälper också utveckla och upprätthålla effektiva sociala färdigheter. De typer av människor som volontärer samverkar är olika, vilket tvingar de frivilliga att lära sig att hantera en mängd olika människor och situationer.