Anvisningar för hur man gör en Boutonniere

Anvisningar för hur man gör en Boutonniere


En boutonniere, vilket innebär knapphål på franska, är en liten blomsterarrangemang bärs i ett knapphål på en mans kavaj. Vanligen bärs av en brudgum kan boutonnieres göras hemma för småpengar med hjälp av en enda blomma som koordinerar med brudens bukett. Boutonnieres kan också bäras av en man vid andra tillfällen, såsom en jubileumsfest eller en bal.

Instruktioner

1 Välj en eller två blommor för Vase. Välj en blomma som matchar brud blommor. Blommor som fungerar bra är miniatyr rosor, kallor, orkidéer, dahlia och tulpaner. Trimma en liten kvist barnets andetag och bit av grönska, såsom en liten ormbunke.

2 Skär av stjälken av blomman så att de blommar mäter ca 4 inches. Skär barnets andetag och grönska så att de är något längre än blommorna.

3 Lägg grönska på arbetsytan och placera kvist barnets andetag ovanpå det. Grönska bör vara något längre än barnets andetag.

4 Lägg blomman på toppen av barnets andetag så att han barnets andetag sträcker sig något ovanför blom. Wrap blommor tråd runt stjälkarna av blommorna, barnets andetag och grönska. Skära ändarna av stjälkarna så att de är jämna.

5 Linda grön blommig tejp över stjälkarna att täcka tråden. Linda bandet ner hela längden av stjälkarna.

6 Placera boutonniere i ett knapphål på brudgummens smoking. Använda en Corsage pin att fästa boutonniere till manteln.