Vad kan vara fel när min kumquat träd håller förlora blad?

Vad kan vara fel när min kumquat träd håller förlora blad?


Den kumquat är en långsamt växande, buskiga växt ofta grupperas med citrus. Trädet, som sannolikt hemma i Kina, kan odlas utomhus i varma klimat, men är kompakt och tillräckligt kort för att växa som en krukväxt inomhus i nordliga klimat. Kumquat har mörkgröna blanka blad och sött doftande vita blommor som förfaller i avlånga eller runda gyllene till röd-apelsin 2,5 cm (1 tum) breda frukter med tre till sex massainnehållande sura segment. Kumquats hålla livsmedelsreserver i sina blad, så alla blad droppe bör betraktas som en uppmaning till uppmärksamhet.

Markfuktighet

För mycket eller för lite tillgängliga markfuktighet kan orsaka kumquat träd att falla löv. Vatten används ofta alltför ofta i otillräckliga mängder. Använd en burk test för att avgöra hur ofta trädet bör vattnas. Fylla en burk med 5 cm (2 tum) vatten. Närhelst vattnet i burken är helt indunstas, vatten trädet med 2,5-3,7 cm 1 till 1 1/2 tum) av vatten och fylla burken. Applicera vatten med en hastighet som inte tillåter avrinning. Kumquats odlas i behållare kräver mer frekvent vattning.

kallt Damage

Kumquat träden tappar blad och frukt efter svåra fryser, även om kumquat är känd att vara härdiga under -6,67 grader Celsius (20 grader Fahrenheit). Fördröjning beskärning förrän någon skogsskador uppstår, även om trädet är ful i landskapet för ett par månader. Försök att förhindra att kall skada. Om kumquat är behållaren odlas, föra den inomhus eller ett skyddat område. Om det är planterad i landskapet, bort kompost från runt trädet, noggrant vattna marken, täcker trädet och överväga att använda en värmare.

skadedjursangrepp

Kumquats är mottagliga för flera sjukdomar eller skadedjur. Vissa av dessa kan orsaka blad droppe men träd visar ofta tidigare, mer vägledande symtom som kommer att bidra till att identifiera och behandla för specifika skadedjur. Krukodlade kumquats kan angripna av mealybugs. Kumquats kan påverkas av skorv, alger bladfläck, fet fläck, anthracnos, melanose, frukt röta, stam-end röta och gummosis. Mite skador är också en vanlig orsak till blad droppe.

naturliga Drop

Friska träd skjul naturligt även fräschare blad. Lämnar bara leva i 18 till 24 månader och sedan släppa. Denna minskning är typiskt mest märkbara och falskt oroväckande under våren men förekommer under hela året.

Snabba förändringar i ljus

Om kumquat är behållaren odlas och flyttade för skydd mot kyla, kan snabba förändringar i ljus tvinga blad droppe. Acklimatisera träd som rör sig inomhus för vintern eller utomhus på våren. Långsamt minska eller öka mängden dagliga ljus under två till fyra veckor.

grundläggande problemen

Om kumquat är behållaren odlas och blir rootbound kommer kvistar dö tillbaka och blad kommer att sjunka på grund av förmågan hos rotsystemet är inte balanserat med behoven i trädkronorna. Måttligt beskära toppen tillbaka för att bättre matcha rotsystemet eller plantera den kumquat till en större behållare.