Suspension Alignment Verktyg

Suspension Alignment Verktyg


För en bil ägare att uppleva en mjuk gång under resa ner en motorväg eller lokal grusväg, är det viktigt att bilen är utrustad med en stabil suspension. Men när bilens fjädring hoppar ur läge måste suspensionen läggas om genom att använda särskilda typer av upphängningsjusteringsverktyg som en elektronisk camber mätare. Detta verktyg kontrollerar exakta områden där bilens fjädring behöver repareras.

Digital Coil Spring Tester

För att kontrollera om en bil är fjädrarna fungerar så att bilens fjädring inriktning kan repareras, kommer en bil tekniker använder en digital spiralfjäder testare. Denna enhet är konstruerat av hårdmetall och innehåller en sex-tums prov våren att mekanikern positioner under en bilens chassi för att se om bilens fjädring har fallit alltför långt ner som ska repareras eller om upphängnings s resårer behöver bytas.

Spring Plattform Skiftnyckel

Konstruerat av ett hårt stål och försedd med en greppvänlig metallhandtag, är fjäderplattformen skiftnyckel en suspension justeringsverktyg som används för att passa över spring plattform nötter upp till 3-1 / 4 inches i diameter. När en bil avstängning är ur läge, är fjäder plattform nyckel som används för att skärpa alla våren plattform muttrar efter väsentliga justeringar anpassning har gjorts till suspensionen.

Digital Caster / Camber Gauge med Magnetic Adapter

För att säkerställa att vissa delar av en bil suspension realigned så att bilen kan köra smidigt, är en digital caster / camber mätare med magnetisk adapter verktyg som används. Denna utrustning innehåller en bakgrundsbelyst LCD-avläsning som visar mekaniker vinklar exakt upp till 20 grader i steg om 0,1 så att mekanikern kan se var suspensionen behöver läggas om. En 9-volts batteri driver upp enheten så att bilen tekniker kan placera verktyget under bilens chassi för att inspektera fjädring.

3/8-tums enhets Spring Platform Adjuster

När en bil fjädring behöver en hel del små justeringar vara ordentligt uträtad kan användas 3/8-tums drivfjäder plattform justerings. Denna lilla metallverktyg är utrustad med en 3/8-tums fyrkant uttag som passar tätt över nästan alla bilens fjäder plattform bultar och muttrar så att justeringar kan göras. Verktyget också är utformad med ett greppvänligt handtag, som gör att mekanikern att justera muttrar och bultar med mindre stress.