Hur man slå upp värdet av tappning kokböcker

Hur man slå upp värdet av tappning kokböcker


Vintage kokböcker är samlarobjekt som tilltalar människor som tycker om kulinarisk konst samt biblio i allmänhet. Kokbok som vi känner det går tillbaka till mitten av 18-talet och "syftar till att oerfarna hemmafru och hennes tjänare." Idag böcker erbjuder en historisk registrering av livsmedel som var populära i olika epoker, samt ger en inblick i livet för kvinnor och deras roll i hemmet. Genom att göra en del efterforskningar, alla som är intresserade att samla in vintage kokböcker kan bygga ett bibliotek som håller verkligt värde.

Instruktioner

1 Studie prisguider. Kontrollera på din lokala bokhandel och bibliotek, eller online på Amazon.com, att hitta kokbok samlar guider som innehåller priser. Exempel på sådana böcker är "Kokböcker värt att samla" av Mary Barile, "Antik Trader Collectible Kokböcker Prisguide" av Patricia "Eddie" Edwards och Peter Peckham, "A Guide to Samla Kokböcker: A History of människor, företag och matlagning, "av överste Bob Allen," Collector guide till Kokböcker: Identifiering & värderingar "av Frank Daniels och" Prisguide till Kokböcker och recept Flygblad "av Linda J. Dickinson.

2 Kontrollera en Internetbaserad databas som specialiserat sig på vintage böcker. Bleka Giant Bokfört värde Database kan du hitta värdet av specifika texter. Sök med hjälp av titel eller författare. Du kan även göra allmänna sökningar med en term som "kokbok."

3 Titta på priserna på Internet vintage / begagnade bokhandlar. Exploring webbaserade bokhandlar som specialiserat sig på kokböcker ger dig chansen att se ett brett urval av vintage kokböcker och deras priser. Gör en sökning för just din titel. Om din titel inte finns, leta efter liknande ämnen eller böcker av samma författare att få en uppfattning om priser. Butikerna Vintage kokbok Old Cookbooks.com och CookBookery erbjuda stora online lager.

4 Se hur mycket kokböcker säljer för på auktion. Letar genomförda auktioner på en webbplats som eBay kan visa vilket pris olika titlar i varierande förhållanden hämta på den öppna marknaden. För att se det slutliga priset för genomförda auktioner, måste du skapa ett eBay-konto med ett användarnamn och inloggning. Denna tjänst är gratis.

5 Consult erfarna kokbok samlare. Andra kokbok samlare kan ge råd om uppsamlingsprocessen och hur man bestämmer värdet av vissa titlar. För att hitta andra samlare i ditt område, fråga på din lokala bokhandlar och bibliotek, eller gå till en webbplats som Meetup som låter dig hitta lokala människor med liknande intressen. Om du inte hittar en bok uppsamlingsgrupp på webbplatsen kan du starta en själv.