Hur man gör en snabb CO2 bil i trä

Hur man gör en snabb CO2 bil i trä


Om du bygger en CO2 bil för hastighet, kommer du vara bekymrad med mycket olika egenskaper än om du byggde den för utseende. Att bygga din CO2 bil för hastighet innebär att du behöver tänka på vikt och aerodynamik så ju mindre du har, desto snabbare bilen går. Detta är en guide till att bygga en enkel men mycket effektiv racing CO2 bil byggd av trä.

Instruktioner

1 Rita en sidovy design skiss av bilen på rutat papper. Denna skiss bör vara en 1: 1 förhållandet mellan storleken bil du kommer att göra. För att göra bilen snabbare, bör karossen vara så tunn som möjligt och samtidigt kunna borra ett hål genom ramen för axlarna. CO2 patron platsen bör vara den enda delen av bilen upp ovanför ramen.

2 Klipp ut skissen och overlay den på basswood blocket. Tejpa skissen på blocket och spåra konturerna av din skiss på blocket med en blyertspenna. Var noga med att markera var axelhålen gå på din mall.

3 Borra axel hål i blocket med hjälp av pelarborrmaskin så att du får dem direkt. hål axel för de bakre och främre hjulen måste borras rakt och i linje med bilens ram. Om de inte är det kan orsaka bilen att svänga åt vänster eller höger.

4 Klipp ut bilens ram från Basswood blocket med hjälp av en bandsåg. När du har klippt form av bilen ut ur Basswood, jämna ut kroppen av bilen med sandpapper.

5 Sätt i 5/8-tums träpinne i CO2-patron kortplats och måla bilen med sprayfärg. Pluggen kommer att ge dig ett bättre grepp om bilen för att vända och vrida den. Måla den så många gånger som behövs för att få den färg du vill, men vet att ju fler färgskikt, kommer tyngre bilen vara.

6 Klipp sugröret i två 1 5/8-tums bitar för lagren. Sätt ett sugrör genom fronten och en genom bakaxeln hålet, sedan in en axel genom varje strå.

7 Placera en bricka i slutet av varje axel och skjut hjulen på. Om hjulet inte stannar på plats på axeln till en droppe lim i hjulet och placera den på axeln.

8 Vänd bilen över och skruva de 2 skruv ögonen in i botten av bilen, var och en ca 3/4-inch till en 1/2-tums bort från ändarna av kroppen. Se till dessa är centrerad i mitten av fordonet.