Stilar When Klippning Poodles

Stilar When Klippning Poodles


Lockigt, bouffant vapen en pudel kan behöva särskild omsorg och uppmärksamhet för att hålla hunden ser tränas och elegant. Ägare kan välja många olika frisyrer för hunden, av vilka några innebär att raka håret bort delar av kroppen. Om en ägare planerar att visa sin hund i ringen i USA, måste den ha en av flera accepterade grooming stilar. För en hund utan showbiz ambitioner, kan hon välja mellan mer praktiska stilar.

valp Clip

American Kennel Club säger att en pudel som ännu inte har nått ett års ålder kan bära ett snitt som kallas "valp klippet." I denna stil, rakar groomer bort håret från ansiktet, fötterna och halsen. Han lämnar i slutet av svansen orakad för att producera en pom-pom, och rakar basen av svansen. AKC tillåter också groomer att forma pälsen för att ge en regelbundet slätt utseende.

engelska Saddle

Den engelska Saddle klippet är lämplig för hundar över ett års ålder i utställningsringen. För den här stilen, rakar groomer ansikte, hals och fötter. Han också sedan rakar basen av svansen, lämnande en pom-pom. Skillnaderna mellan valp klämman uppkommer då som han rakar alla frambenen bortsett från ett pösigt sektion som sträcker sig från handleden till fötterna. Groomer skär bakdelen håret kort, lämnar poms på fötterna, och rakar två remsor ovanför knät och ovanför hasen.

kontinentala Clip

Continental Clip, en annan vuxen utställningshund stil, tar ännu mer hår av hunden. Återigen, rakar groomer ansiktet, halsen, svansroten och fötter. Han rakar då bakdelen, och lämnar pom-poms på höfterna om så önskas. Frambenen behålla en pom-pom och bakbenen har armband av hår över fötterna. Ägaren kan binda upp topknot av hår över pannan med elastiska eller lämna det gratis.

Sporting Clip

Vissa tävlingsklasser, såsom stud klasser, kan acceptera Sporting Clip. I denna stil, är pudel ansikte, svansroten, fötter och hals rakat, med en svans pom-pom och ett lock av hår på hjässan. Groomer måste skära resten av kroppen håret under en tum i längd.

kennel Clip

En ägare som inte vill visa sin hund kan välja en praktisk och lättare att underhålla stil som Kennel Clip. I denna stil, är hundens ansikte, svansroten och fötter rakade och groomer skär helt enkelt resten av kroppen håret kort.