Hantverk med Vellum Sheets

Hantverk med Vellum Sheets


Pergament är ett transparent papper tillverkat av mjuk bomull som du kan hitta i de flesta båtar butiker och på Internet. Även om det ibland dyrare än standardpapper, kan det vara värt den extra kostnaden på grund av den speciella effekt det kan ge till hantverk. Vellum finns i en mängd olika färger och stilar, såsom präglad. Veläng transparens lämpar sig för användning i många hantverk.

Att arbeta med vellum

Lim och lim kan visa genom pergament, så leta efter ett bindemedel som utformats speciellt för pergament eller dölja lim märken med utsmyckningar eller stansa outs. Papperet kan också smeta lätt, så hantera med rena händer och se till att inte skrynklar papperet om det är den effekt som du vill skapa. Om du skriver ut på pergament, låt bläcket torka väl innan du lägger till ditt projekt. Om du skriver ut mer än ett ark, ta bort varje ark från skrivaren innan du skriver ut ett annat blad att undvika bläckfläckar.

scrapbooking

Veläng transparens lämpar sig för många scrapbooking applikationer. Du kan använda vellum att mjukna ett fotografi. Du kan spåra offerter eller bilder med det, till exempel, och sedan klippa ut dem och lägga till dem i scrapbook sida för extra dimension. Eftersom vellum är känslig, kan du också riva den för att producera en mjuk look. Försök infärgning de skadade kanter för att få dem att sticka ut.

Lampskärmar, lyktor, och Luminarias

Du kan använda vellum att dekorera lampskärmar, eller göra lyktor och Luminarias. Att dekorera en lampskärm, skär remsor av pergament och dekorera genom att skära skåror eller stansa hål. Limma i nivåer till en lampskärm. För att skapa en lykta, gör en lykta ram från tjockt papper. Skriv en design på färgade pergamentblad och tejp för att öppningar i lyktan ramen. Fäst ramen till en ljus eller placera ett ljus i en glashållare inuti ramen. För snabba Luminarias använder sammanhängande pinnar eller färgstarka bulldog klämmor för att hålla 8 1/2-by-11-tums ark färgade pergament tillsammans. Sätt ett ljus i en glashållare mellan dem.

förbättrade fotografier

Du kan använda pergament på olika sätt för att förbättra dina inramade fotografier. Till exempel kan du skriva ut en relevant talesätt på ett ark av pergament och tillämpa den över ett inramat fotografi. Du kan även använda vellum att spåra ett foto och förvandla det till en realistisk målning. För att göra detta, tejpa upp en bild till en ljusa fönster. Med ett ark av pergament tejpade över bilden, använd en penna för att spåra foto, inklusive så mycket information som du vill. Ta spårning och måla den resulterande bilden.

korttillverkning

Vellum har många användningsområden i cardmaking hantverk. Till exempel kan du använda vellum att skapa tredimensionell blomma kort. skurits kronbladen från färgade pergament och veck längs mitten av varje kronblad. Limma dem till kortet och limsträngar till centrum.