Hur att sticka ut i en intervju

Hur att sticka ut i en intervju


Tack vare den stora massan av intervju råd som finns tillgängliga, alla vet att de bör forskning företaget i förväg, spionera på nuvarande anställda att bedöma hur smart de är klädda, och vara beredd att sätta en positiv spinn på sina svagheter. Om du är en intervju kandidat och alla andra har läst samma artiklar som du, är det svårt att räkna ut hur du ska sticka ut. Men lite extra tanke tillämpas på alla standard råd kan ge dig chansen att glänsa.

Instruktioner

1 Forskning inte bara bolaget utan företagsklimatet. När du forskning företaget, kom ihåg att tänka på det i termer av vad du skulle göra annorlunda och vad du kan lägga till. Dina intervjuare inte kommer att testa dina kunskaper om företaget, men att bedöma de fördelar som du kan få till det. På samma sätt, ta reda på vad som händer i marknaden som helhet, så att du kan visa en strategisk medvetenhet.

2 Repetera din elevator pitch. Den första frågan kommer alltid att vara något intetsägande såsom "Berätta om dig själv." Inte fastna i detta men se till att du har förberett en kortfattad sammanfattning av dina arbets bakgrund, styrkor och ambitioner. Samtidigt är det värt att förbereda imponerande svar på några vanliga frågor såsom "Vilka är dina svagheter?" och "Var ser du dig själv om fem år?"

3 Förbered din outfit och din ingång. Bära något som ger dig självförtroende och visar också en liten personlighet, men inte alltför mycket. Det kan låta trivialt, men du kommer inte att få jobbet om ingen kan komma ihåg vad du såg ut, eller omvänt, om allt de kan komma ihåg om du är en pratfall när du kom in i rummet. När intervjuare diskuterar kandidater efter en intervju att de kommer att hitta några kännetecken för att identifiera dig. Det är mycket bättre att vara "lila slips man" än "tunga stud man" eller "den som spillt vatten."

4 Välj berättelser som visar ledaregenskaper. Varje intervjuare kommer att be dig att ge exempel på hur man klarat med olika typer av utmaning. Se till att du kan svara enkelt med berättelser som visar din ledarskapspotential; till exempel om du har påverkat människor eller förde ett team tillsammans för att ta itu med ett problem. Även om du intervjuar för den yngsta inlägg kommer din blivande arbetsgivare vill ha någon som kan bidra och utvecklas inom företaget.

5 Förbered dina frågor. Som med de berättelser, är det en bra idé att ställa frågor som visar att du tänker strategiskt och från ett ledarskapsperspektiv. Om det under din forskning, upptäckte man att det finns några regeländringar kommer upp eller ny konkurrens utvecklas internationellt, fråga om det. Var inte den intervjuade som verkar mest bekymrade över hur mycket semester som han kommer att få.