Hur man mäter bult storlek

Hur man mäter bult storlek


Det finns sex bitar av information som beskriver mätningen av en bult. Dessa är: diameter, gängstigning, skaftlängd, kvalitet, huvud och gänglängd. Bolt mätningar kan beräknas i millimeter eller inches, men tillverkarens specifikationer för skruvar är internationella. Detta innebär att om du ber om en 1/2 "x12x4" Klass 2 Hex Bolt Head med en 1 "gänga, begäran allmänt förstås av bulttillverkare.

Instruktioner

1 Mät diametern hos skaftet. Skaftet är axelliknande delen av bulten. Använd kaliber för att få ett exakt mått av skaftet diameter. I ovanstående exempel, är 1/2 tum skaftets diameter. Det är den första mätningen används för att beskriva bulten.

2 Bestäm gängstigningen genom att räkna de gängor längs axeln. Gör detta genom att mäta en tum av axeln och räkna hur många trådar (en uppgång och djupet är en tråd) är i den tum. I exemplet finns det 12 trådar per tum, så att åtgärden lyder som 12.

3 Mät längden på skaftet. Längden av skaftet är från den punkt där den möter huvudet till den motsatta änden. I exemplet, är detta 4 inches.

4 Bestäm graden av bulten. Betyget beskriver graden av metall eller den typ av material som används för att tillverka bulten. Graden av bulten kan indikeras av tecken på huvudet. Tillverkarna använder en mängd olika sätt att markera betyget på deras bultar. I exemplet, Grade 2 betecknar ett mjukt stål användes för att framställa bulten.

5 Titta på bulthuvudet. Formen på huvudet anger vilken typ av bult det är. Om huvudet är fyrkantig, är det ett fyrkantigt huvud. En bulten huvudet kommer att ha en sexsidig huvud. En vagn kommer att ha ett kupolformat huvud med en kvadratisk stöd mellan den och axeln. Det finns hundratals olika typer av bultar, även om de vanligaste ingår i ovanstående listor. I exemplet är det en hex bulthuvud.

6 Mät gänglängd. Detta är den mängd av axeln som faktiskt är gängad. I exemplet är tråden längd 1 tum. En bult storlek, då består av dessa sex indikatorer. Var du kontakta en bult tillverkare och säga, "Jag behöver 20 1/2 tum x 12 x 4 tum Grade 2 sexkantbultarna med en 1 tum gänglängd" tillverkaren skulle veta exakt vad du menar.