Hur fixar en skadad örsnibb

Hur fixar en skadad örsnibb


En nyligen skadad örsnibben blöder ymnigt, även från en ytlig snitt. Om en piercing rippade från den nedre lob, söka medicinsk behandling för att säkerställa lämplig behandling och förhindra infektion som såret kan behöva suturer att läka ordentligt. Du kan fixa en ytlig klippa till örsnibben själv men en allvarlig skada eller ett där blödningen slutar inte kräver professionell medicinsk hjälp. En överansträngd borrade hål som orsakas av långvarig användning av tunga örhängen kan behöva korrigerande plastikkirurgi för att reparera skador på örsnibben.

Instruktioner

1 Tvätta händerna med tvål och vatten och vatten och torka med en ren trasa. Sätt på engångshandskar om du behandlar ett öppet sår eller om du har nedskärningar på dina egna händer som kan komma i kontakt med patienten.

2 Tryck försiktigt till blödning örsnibben med en ren kompress eller hoprullade bandage. Håll dynan på plats tills blödningen stannar. Om blödningen inte slutar eller såret fortsätter att gråta i stor utsträckning efter 10 minuter, kontakta din läkare eller ring NHS Direct för ytterligare råd. Du kan behöva delta i din lokala akutenheten om örsnibben är allvarligt skadad.

3 Se till att såret inte längre blöder. Torka av området runt såret med en ren trasa och varmt vatten, var noga med att undvika att öppna snittet igen. Låt örsnibben torka naturligt eller DAB med en ren, torr trasa. Applicera en antiseptisk kräm på den avskurna och täck med en ren kompress eller plåster.

4 Ändra förbandet minst en gång om dagen och tvätta såret mellan förband vid behov. Re-tillämpa antiseptisk kräm tills de skurna läker. Byt plåster eller kompress, om den blir smutsig.

5 Kontakta en plastikkirurg för att korrigera en överansträngd örsnibben piercing. Bär tunga örhängen under flera år kan sträcka en piercing hål tills det blir långsträckt. Detta tillstånd kräver ingripande genom mindre korrigerande operation där suturer sätts in för att omstrukturera och stärka den ursprungliga piercing platsen. Förfarandet är under lokalbedövning.