Hur man knyter en rep sele

Hur man knyter en rep sele


Selen är en viktig del av alla klättrare utrustar. Beroende på vilken typ av klättring du gör, är det smartaste valet alltid att använda en klättersele som har professionellt gjort, inte en provisorisk en. Men i olyckliga situationer du kan bli tvungen att använda en provisorisk sele, och veta hur man gör en kan rädda ditt liv om din sele raster, eller om du behöver för att utföra en hiss, eller någon annan typ av nödsituation.

Instruktioner

1 Tie två hål för benen. För att göra detta, hitta mitten av repet och flytta händerna några inches ut på varje sida. Detta är insidan av där slingan bör vara. Fäst en ytterligare mängd rep så att det skulle passa runt benen, och knyt en överhandsknop på en bukt för att säkra den. Varje slinga ska vara något större runt än låret, så att de bekvämt kan passa in, och fyra till sex inches isär så att dina ben har rörelseomfång.

2 Dra repet upp benen. När det är säkert på toppen av benen, passera återstående rätt repet ner genom den vänstra slingan och den vänstra repet ner genom rätt ögla. Passera denna rep runt bakom midjan, över repen, och framför dig igen. Håll linda repet runt själv tills du bara har en fot rep kvar, sedan knyta antingen en dubbel överhands böj för att säkra selen. Detta ger dig ett rep sits.

3 Kontrollera täthet din sele. Selen bör vara löst nog att du kan passa din hand under en given spole av rep, men du bör inte kunna göra din hand vinkelrätt mot kroppen. Om du måste, retie selen tills det är säkert.