Arbetsbeskrivning för en Steward

Arbetsbeskrivning för en Steward

Arbetsbeskrivning för en Steward

Förvaltare är en värdefull del av ett flygplan besättning, och hjälpa flyg smidigt från början till slut. Arbetet innebär mycket mer än bara servering av måltider, som kräver säkerhetsutbildning och en lugn huvudet i en nödsituation. Även om jobbet kan vara fysiskt krävande, frukterna av resor är stor.

Innan Flight

Innan planet lyfter, förvaltare är redan hårt. Först de prep kabinen, strumpan säkerhetskort och airsick påsar, och se till att stugan är ren och klar att användas. Sedan bistå passagerare med på- och förvara sina väskor. Stewards kommer att kontrollera att se till att alla spännas upp och kommer att visa användningen av säkerhetsutrustning innan du låter kaptenen vet passagerarna är redo för start.

Säkerhet och Komfort

Under flygningen, förvaltare bidra till att upprätthålla en säker atmosfär ombord på flygplanet. De är utbildade i HLR och första hjälpen så att de är beredda att hjälpa till med eventuella nödsituationer under flygningen, och se till att människor förblir lugn - och sittande - under turbulens och hårt väder. Stewards ger också särskilt stöd till barn, äldre och andra passagerare som kan behöva särskilt stöd under sin flygning. Enligt AV jobb, förvaltare är ansvariga inte bara för passagerarnas säkerhet, men komfort, som kräver förmåga att "förbli trevlig och ge god service" även i ansiktet av oförskämd eller svåra passagerare.

Matservering

Kanske den mest kända skyldighet en steward är food service. Under en flygning, förvaltare sälja eller ge passagerarna färdiglagade rätter, kontroll listor för att se till att någon med särskild mat requirements-- såsom allergier eller religiösa plikter - serveras på rätt sätt. Stewards säljer även alkohol, kontroll ID för att se till att minderåriga inte dricker, och måste ta inventering av alkoholhaltiga drycker vid landning. Utföra typiska arbetsuppgifter kräver ordningsvakter att "lyfta tunga föremål från golvet till över axelhöjd och tryck tunga föremål", enligt AV jobb, gör även en kort flygning fysiskt krävande. Flygbolagen har fitnessnormer för förvaltare, ofta kräver förvaltare kunna lyfta, driva och dra upp till 34 kilogram. Vissa, såsom Air Wisconsin, har en maximal krav höjd av 5 fot 10 inches.

Timmar och betal

Steward jobb kan innebära att arbeta långa arbetspass och spendera mycket tid på flygplatser, och hemifrån. Enligt Bureau of Labor Statistics, förvaltare "brukar flyga 65 till 90 timmar per månad och i allmänhet tillbringa ytterligare 50 timmar i månaden på marken förbereder plan för flyg, skriva rapporter efter genomförda flygningar, och väntar på plan att komma fram." Internationella flygningar kan kräva att arbeta upp till 14 timmar i ett skift, men förvaltare måste ges nio timmars vila efter flygningar. När flyg kräver ordningsvakter för att övernatta, kommer flygbolagen betala för sina hotell och måltider.

Fördelar och säkerhet

Steward jobb kan vara hårt arbete, och enligt Bureau of Labor Statistics, erfarna förvaltare "en mycket högre än genomsnittet arbetsrelaterade skador och sjukdomar takt ... fysiska skador kan uppstå när du öppnar overhead fack eller samtidigt som du trycker tunga servicevagnar. I Dessutom kan medicinska problem uppstå från oregelbundna sömn och matvanor ... arbeta i en trycksatt miljö och andas återvunnet luft. " Stewards måste förbli framgångsrikt även i ansiktet av oförskämd, irriterade passagerare och förändringar kan kräva stående under långa perioder. Men gratis flyg och möjlighet att resa är en unik fördel, vilket gör jobbet för steward en givande en.