Hur man installerar dubbarna på cykelskor

Hur man installerar dubbarna på cykelskor


Använda clipless pedalerna på din cykel kan förbättra pedal effektivitet och kontroll. Men innan du kan använda dina clipless pedaler måste du installera dubbar till botten av dina cykelskor. Inte alla cykelskor är samma och inte heller är klotsarna. Oavsett om du använder vägen cykelskor eller off-road skor och varumärket pedalerna alla kommer att avgöra din knap inrättas och installation. Du kommer också vill se till att dubbarna är placerade på dina skor så det är bekvämt när man rider din cykel.

Instruktioner

1 Se hur fötterna landa naturligt när du går. Du kommer att vilja ställa in dubbarna för att efterlikna detta läge medan trampa din cykel. Felaktig knap positionering kan leda till problem med dina knän, höfter och vrister.

2 Använd en skruvmejsel för att skruva knap på en väg cykling sko med tre skruvar som tillhandahålls av dubbtillverkaren. Inte helt skärpa. Justera cleat på botten av skon så det är bekvämt och naturligt för dig att trampa. Dobben kan flyttas framåt, bakåt och åt sidorna. Bollen på foten, strax bakom tårna, bör vila direkt ovanför spindeln av pedalen. Se till att tån på skon är inte inför alltför långt ut eller för långt. Dra åt de tre skruvarna när du har hittat en bekväm ställning. För off-road klotsarna installera metall cleat till botten av skon med hjälp av två bultar, som normalt kräver en hex verktyg för åtdragning. Upprepa samma steg för justering som du skulle för en väg sko.

3 Markera din knap position med hjälp av en permanent markör som har en kontrasterande färg till botten av skon. Klotsarna kommer så småningom att slitas ut och måste ersättas. Det är viktigt att markera klotsarna ställning för enkel ominstallation och passform. Cykel pedaler och knapar som går med dem är utformade för att vara jämnt och vågrätt. Om foten inte naturligt sitta nivå kan du behöva lägga till en innersula till cykelskon.