Gips textur Grunderna

Gips textur Grunderna


Gips konsistens tillför synliga intresse för en vägg, döljer synliga gemensamma tejpnings sömmar och ger karaktär till ett rum. Många olika typer av texturer används, en del appliceras för hand och andra sprutas på med en tratt. Den vanligaste förening som används för att skapa textur är fogmassa. Gips produkten torkar vit men kan sedan målas vilken färg som helst. Ytterligare ränta läggs till textur när metalliska eller enfärgad glasyrer tvättas på väggarna yta, med fokus på texturer detaljer.

typer

En mängd olika texturer är tillgängliga för att täcka dina väggar. Beroende på var du bor i USA, kan liknande texturer gå genom olika namn. En favorit knockdown struktur i Florida kallas "spanska spetsar", men går under namnet "verkställande avslutning" i Iowa. En av de vanligaste lacker är den akustiska yta känd som "popcorn" finish, vanliga på tak. Materialet sprutas på, och små toppar är kvar på taket. På väggar, är olika utföranden spacklas på, eller gips sprutas på för hand och sedan manipuleras.

material

Fogmassa är den vanligaste produkten som används för att skapa textur på väggar och tak. Plåstret är billig och lättillgänglig på nästan alla byggvaruhus. Enligt HomeDepot.com, kostar 5-liters hink av förblandas fogmassa runt £ 7 i juli 2011. En spruta används ofta av professionella Gips hantverkare; men en murslev används för en mer anpassad, handapplicerad finish.

För-och nackdelar

De flesta strukturlack är enkla och, efter lite övning kan de flesta husägare slutföra projektet på egen hand. Ytskikt lägga till ytterligare ljud hinder för ett rum och få värme och textur till rummets inredning. Gips konsistens, en gång målade, kan chip, och en bländande bit vitt kan visa undertill. Touch-ups med färg kan vara nödvändig. Fogmassa är en mjuk gips och inte hålla sig väl i starkt trafikerade områden. Några faux hantverkare använda ytterligare, hårdare plåster för dessa utrymmen, men kostnaden är betydligt mer.

Målning

När måla texturerat väggar, kommer gips absorberar mer färg än när man målar en slät vägg. Den vägg konsistens kan snabbt absorbera det första lagret av färg och ofta en andra och tredje skikt krävs. Använd alltid en tjock rulle görs bara för texturerat väggar. När du har rullat på en fast skikt av färg, använd en havet svamp sandskädda på färg i kraftigt strukturerad områden där valsen inte lägga färg.