Hur ska man beskära pion Buds

Hur ska man beskära pion Buds


Pioner är perenna blommor som blommar i början av våren och har flera kronblad blommar i en mängd olika färger. Pion växter producerar knoppar omedelbart efter att de har blommar för året. Dessa knoppar förblir vilande tills nästa vår, när de öppnar i nya blommor. Beskärning pion knoppar, kallad debudding, görs för att styra anläggningens näringsämnen till de återstående knoppar. Resultatet är att de återstående knoppar växa mycket större när de blommar.

Instruktioner

1 Vänta tills efter pion växter har slutat blommar i slutet av våren. När blomman blommar vissnar, kommer du att märka att utveckla små gröna knoppar längs sidorna av växtstjälkar. Vänta tills knopparna på sidorna av stjälkarna är ungefär lika stor som en ärta.

2 Ta tag i toppen av en av de pion stjälkar och leta reda på översta knoppen växer på den sida av stjälken. Det är vanligtvis ett blad växer på samma plats som sin linda.

3 Ta tag i botten av sin linda, men inte blad, med fingrarna, och knäppa sin linda bort från anläggningen för att bryta den avskuren. Kasta sin linda.

4 Fortsätt arbeta dig ner samma stjälk och ta bort alla återstående sido knoppar på samma sätt.

5 Upprepa debudding processen med alla återstående vertikala pion stjälkar.