Hur man gör en Tudor kostym

Hur man gör en Tudor kostym


Tudor familjen styrde England under åren som spänner över 1485 till 1603. Tudor stil av kläder, medan helt genomarbetade utseende, kan kopieras till en kostym ganska enkelt. Tudor kläder i allmänhet presenterade fyrkantig look för män och en triangulär look för damer. Skapa din egen Tudor kostym med hjälp av en grundläggande tunika eller klänning och några väl valda tillbehör.

Instruktioner

Män kostym

1 Köp en enkel tunika, eller hantverk en med en tunika mönster (se resurser). Tunikan bör falla till omkring mitten av låret och har en halsöppnings tillräckligt stor för att tillåta en undertröja att visa. Använda ett material såsom sammet eller velour sedan Tudor tidsenliga dräkter skedde ofta från rika utseende material.

2 Fäst en flätad trim, i valfri färg, till manschetter, fåll och halsområdet av tunika. Säkra flätade trim genom sömnad eller tyg lim.

3 Lägg till en undertröja, i ​​valfri färg, med en ruggig halsen under tunika. De volanger bör vara synlig från tunika halsöppningen.

4 Lägg till ogenomskinliga strumpbyxor under tunika. Välj tights i en färg komplement till den hos tunika, tunika trim eller ruggig undertröja.

5 Fäst en fjäder vid sidan av en basker stil hatt som använder tyg lim. Fjädern ska stå rakt upp.

6 Lägg till skor som du väljer. Mjuka stövlar, i en mocka eller läder, finns alternativ för en Tudor-eran kostym.

7 Lägg till bijouterier. Män smycken i Tudor eran var utformad från många material från guld och ädelstenar (ofta bärs av adeln) att spruta eller trä pärlor (som bärs av de lägre ekonomiska klasser). Män kan bära ringar, halsband eller ens broscher med en Tudor kostym.

Kvinnors kostym

1 Köp en korsett stil klänning livstycket. Korsetten bör omfatta hela livstycket, slutar vid ungefär höften.

2 Lägg till en krinolin (en väldigt full krinolin sedan fulla kjolar var Tudor stil) med midja krinolin vilande i jämnhöjd med botten av korsetten.

3 Lägg till en fullständig kjol ovanpå krinolin. Kjolen ska visas väldigt full, spänner ut från kroppen.

4 Placera en wrap eller en sjal runt axlarna, gör det möjligt att drapera ner runt armarna och ner på baksidan av klänningen. Wrap eller sjal kan vara en enkel materialstycke (lyxiga tyger såsom sammet är bra val) i en rektangel eller triangelform.

5 Lägg till smycken som du väljer. Kvinnors smycken i Tudor eran var utformad från många material från guld och ädla stenar (i allmänhet bärs av adeln) till enkla träpärlor (ofta bärs av de fattiga). Praktiskt taget alla typer av smycken bars av kvinnor i Tudor-eran, inklusive broscher, halsband, ringar, radband, örhängen och öronsträngar (en lång smycken bit, ofta i silver eller guld, som draperar runt örat och faller till axeln .)