Hur man bygger en trä valv

Hur man bygger en trä valv


En trä valv som leder in i din trädgård kan vara en fantastisk tillägg till utomhus inredning. Genom att använda ceder eller tryckimpregnerat trä, kan en fast valv pågå i åratal. Det kan också lägga till din trädgård skönhet genom att stödja attraktiva klätterväxter, såsom rosor, klematis, vinrankor eller blåregn. Låt träet oavslutade att klara en naturlig patina eller måla det en solid färg. Din valv bör inte ta mer än en eftermiddag att montera.

Instruktioner

1 Piece tillsammans toppen av valvet genom att lägga två 3-by-3 tums skivor ned, på avstånd en fot isär. Ställa in den första 2-by-2 tum, 1-fot långa brädan mellan de andra korten i ena änden. Placera nästa styrelse 8 inches bort och fortsätter att placera varje bräda 8 inches från föregående stycke. Hålla de undre sidorna av brädor spola med den nedre kanten av de tre-för-3 tums bitar. Nail spaljé bitar till ramen.

2 Skapa en sida genom att fastställa två 7-fot långa inlägg, en fot isär. Placera första två-by-2 tum, 1-fot långa spaljé bit mellan skivorna, en fot bort från ändarna. Eftersom stolparna är 3-inches-bred och spaljé består av 2-tums-breda bitar, se till att hålla spaljé bitar flush på ena sidan, vilket ger en 1-tums kant. Ställ in nästa spaljé stycket en fot bort från den första och upprepa en fot avstånd för de kommande två stycken också. Spika på plats.

3 Vila 1-by-2 tums ombord vinkelrätt mot sido spaljé bitar och centrera den i mitten. Spika sidostöd till var och en av de fyra spaljé bitar för att säkra. Placera en slutlig 1-fot långa stycke längs den övre kanten av sido och klor för att bifoga. Upprepa för att skapa den andra sidan.

4 Stå upp de två sidostyckena med stöd bitar inför i. Ställ toppen över vart och ett av sidorna med flush sidor och kant nedåt. Var noga med inriktningen är fyrkantig innan spikning tillsammans. När nöjd med placeringen, spik genom toppen och in i sidostolpar samt topp 1-fot ombord.

5 Skär en gerade hörn i de fyra stag bitar. Insidan mätning mellan vinklarna bör vara 8½ inches. Ställ in hängslen upp i hörnen på valvet och klor för att säkra. Det bör finnas två hängslen på varje sida.

6 Dig 8-tums hål för placeringen av varje inlägg. Använd betong, om så önskas för extra stabilitet, för att säkra tjänster. Fyll hålen med smuts och förpackning i tätt. Välja klätterväxter att ställa på endera sidan av valvet. Två stora klättrare kan sitta i direkt mitten av sidorna, eller fyra mindre klättrare kan planteras, en i varje hörn.