Hur man lägger en ny kontakt på en koaxialkabel

Hur man lägger en ny kontakt på en koaxialkabel


Med den ökande populariteten av kabel och satellit-tv, är allmänheten utsätts för koaxialkabel dagligen. Koaxialkabel som används för att vara exklusiva domän tekniker som ansvarar för dator krok ups innan persondatorn (PC) gjort sitt utseende. Nu är det viktigt att förstå hur man byter dessa kontakter på änden av kabeln när de misslyckas eller en ny kabel måste installeras. De kostnadsbesparingar för att göra det själv kan vara stor.

Instruktioner

1 Gör en ren jämn klippning med avbitare rakt över koaxial. Om det finns en gammal kontakt, gör denna nedskärning precis vid foten av det. Kasta det gamla kontaktdonet.

2 Ta bort de yttre och inre skikten av isolering på koaxial med en koaxial strippa. Den är utformad för att göra två samtidiga nedskärningar. Det kommer att ta bort den yttre isoleringen och trådnät nära slutet av den coax och den yttre isoleringen endast under ca 3/8 tum längre tillbaka. Detta kommer att lämna kopparaxel inuti exponeras för ca 1/2 tum och trådnät utsätts för ca 3/8 tum.

3 Trä exponerade koppar axeln genom hålet i mitten av kopplingen. Håll trycka koax i sockeln tills den nedre halvan av kontakten vidrör trådnät sköld. För skruv på typ kontakter, börjar vrida kontakten på koaxial medurs. Dra åt tills det känns tätt. För kontakter som inte är gängade, gå till nästa steg.

4 Sätt koax i kontakten tills axeln sticker ut strax bortom den öppna änden av kontakten. Positionera käftar krimpverktyget över den nedre halvan av den kontakt som täcker trådnätet skärmning. Pressa pressverktyg ordentligt tills basen av kontakten är ordentligt gnäll koaxial.