Hur man testar med en vakuummätare

Hur man testar med en vakuummätare


En hel del saker som kan fel med bilens motor. Oljetryck, dåliga batterier, och bränslenivåer kan påverka motorns prestanda. Om du har problem med din motor, kan du använda en vakuummätare att testa avgassystemet eller en blåst topplockspackning. Du behöver inte vara en mekaniker att utföra denna uppgift.

Instruktioner

1 Parkera bilen på en plan yta och stänga av den vid tändningslåset sedan. Ställa bilen i friläge med parkeringsbromsen om du har en manuell växellåda.

2 Öppna motorhuven på bilen och leta reda på vakuumslangen på baksidan av motorn. Detta är ett T-rör som förbinder med slangen på vakuummätaren.

3 Dra T-kopplingen från motorn och sedan sätta sugslangen i den högra sidan av T-kopplingen. Placera den andra vakuumöppningen på den vänstra sidan av T-kopplingen. Placera den sista vakuumledningen på den sista nippel T-kopplingen.

4 Starta bilens motor och sedan titta på läsningen av vakuummätaren. Jämför avläsningen på vakuummätaren till diagrammet som medföljde mätaren. Detta visar vad problemet är med bilens motor.