Hur man identifierar en Jackson Randy Rhoads gitarr

Hur man identifierar en Jackson Randy Rhoads gitarr


Randy Rhoads var gitarristen och låtskrivaren på Ozzy Osbourne två första post Black Sabbath skivor, "Blizzard of Ozz" och "Diary of a Madman." Rhoads hjälpte penna klassiska metall låtar som "Crazy Train", "Over the Mountain" och "Mister Crowley." 1982, Rhoads dog i en flygolycka vid 25 års ålder Hans arv, men fortsätter att växa - delvis på grund av signatur serie Randy Rhoads elgitarrer gjorts av Jackson Guitars. Rhoads arbetat med företagets grundare Grover Jackson i början av 80-talet för att skapa distinkta Hajfena design som hjälper skilja dessa gitarrer.

Instruktioner

1 Titta på kroppen av gitarren. Alla Jackson Randy Rhoads gitarrer har den flygande-V kroppsform oavsett år produceras. Majoriteten av kåta Rhoads gitarrer har en Hajfena V-form med en vinge längre än den andra. Den ikoniska prickiga gitarr, är emellertid en standard flygande V med båda vingarna av samma längd.

2 Leta efter bokstäverna "RR" på antingen halsplatta eller truss rod locket, som tyder på att gitarren är en Randy Rhoads modell.

3 Hitta serienumret på gitarren, som vanligtvis ligger på spindeldockan, truss rod lock eller stämplas i det sista bandet. Bokstäverna "RR" i början av serienumret visar att gitarren är en Randy Rhodes modell. Icke-anpassade Randy Rhodes modeller produceras efter 1990 har ett serienummer som börjar med "UO."