Användningsområden för poppel träd

Användningsområden för poppel träd


Poppel träd är en del av Salicaceae familjen. Underfamiljen, eller genus, Populus omfattar poppel, asp och Cottonwood träd. Tall, graciösa poppel har både dekorativa och praktiska användningsområden. Mona Lisa målades på en poppel bas, till exempel. Den flexibla trä har flera tillämpningar, men andra delar av trädet är användbara också.

prydnadsträd

Användningsområden för poppel träd


Poplars växa snabbt och förbli smal, vilket innebär att de gör anständigt prydnadsträd och vindskydd. Särskilt i varianter där grenarna inte sprids, men skjuter rakt uppåt, kan parker använda dem för att rada uppfarter eller vägar. Dock bör husägare vet att rötterna sprids snabbt och långt, vilket kan skada husgrunder. Om du inte har en hel del mark mellan dig och huset, välja något annat.

Massa och papper

Användningsområden för poppel träd


Kommersiella odlingar växa poppel för massaved, vilken sedan görs till papper. USA Skogstjänst (USFS) konstaterar att poppel har en hög halt cellulosa och en låg lignin, eller fiber, innehåll, vilket innebär att den kan användas för papper lika bra som vävnad, lika raffinerad som formell brev - eller så hårda som Kraft.

Timmer

Användningsområden för poppel träd


När kvaliteten på trä spelar ingen roll, kan du använda poppel. Användning av poppel trä inkluderar pallar och plywood. Enligt USFS, är en av de framgångshistorier av detta träd, en växande industri i både sinnen av ordet användningen av poppel i produkter såsom fiberboard.

produkter

Användningsområden för poppel träd


Om du någonsin sett Camembert ost i en trälåda, det finns en chans att det gjordes från poppel. Träet gjorde det möjligt att börja levereras Camembert. Vissa matcher och ätpinnar är gjorda av poppel trä, och du kommer även hitta det trä som används i snowboard kärnor - dess flexibilitet och lätthet blir en viktig faktor. Fioler och andra stråkinstrument kan också använda poppel.