Hur man bestämmer kön en kattunge

Hur man bestämmer kön en kattunge


Om din katt har nyligen haft kattungar, är det bra att ta reda på om kattungarna är manliga eller kvinnliga. Fastställande av huruvida en kattunge är manlig eller kvinnlig är en enkel process som kallas "könsbestämning." Sex dina kattungar att anta kattungarna ut lite enklare. Hantera kattungar noga när du avgöra deras kön. Om de börjar mewling eller gråta högt, sätta ner dem bredvid sin mor och lämna könsbestämning för en annan dag.

Instruktioner

1 Plocka upp kattungen i en varm handduk. Kattungen bör vila på magen med svansen närmast dig och huvudet längre bort.

2 Lyft kattunge svans mycket försiktigt. Du bör kunna se två öppningar. Den övre öppningen från denna vinkel är anus och den lägre öppningen är kattungens genitalier.

3 Undersök kattungens genitalier. Hos män är öppningsrundan och platt, medan hos kvinnor, är öppningen en vertikal slits.

4 Titta på avståndet mellan könsorgan och anus. Utrymmet mellan könsorgan och anus är större på en manlig kattunge än en kvinnlig kattunge.

5 Leta efter testiklar. Om kattungen är äldre än 2 månader gammal, kommer hanen kattungen har testiklar.

6 Titta på färgen på kattungens päls. Enligt Washington State University, de flesta kattungar med Calico eller sköldpaddsskal rockar är kvinnor, medan ett stort antal apelsin kattungar är män, men korrespondensen är inte lika stark för apelsin katter som för Calicokatter.