Hur man gör en hög vas arrangemang

Hur man gör en hög vas arrangemang


Blomsterarrangemang sätta färg, liv och doft till ett rum och skapa en välkomnande atmosfär för gästerna. Om du odla blommor i din trädgård, kan du göra olika arrangemang året runt för att komplettera stämningen och färger av säsongen. När arrangera blommor för att matcha ditt hem eller affärsdekor, är det viktigt att beakta blommornas nyanser, form och höjd, samt hur olika blommor och gröna harmonisera tillsammans.

Instruktioner

1 Välj huvud blommor, filler blommor - brudslöja eller lavendel, till exempel - och greener som fungerar bra ihop och kompletterar höga vaser. Långstjälkade blommor med separata buketter, såsom tulpaner, liljor och gladiolus, är bäst för höga vaser. För en smakfull arrangemang, väljer blommor från samma färg familj - svala blå och violetta nyanser för kallare månaderna och varma röda och orange nyanser för de varmare månaderna.

2 Snittblommor och gröna på en 45-graders vinkel med blommor sax så att de är ca 1-1 / 2 gånger höjden av vasen. Omedelbart placera blommor och gröna i vatten. Använd en annan behållare än din vas att tillfälligt hålla blommor och grönt.

3 Klipp av alla nedsänkta blad för att hindra dem från att ruttna.

4 Placera en knappnålshållare, små stenar eller kulor i botten av vasen att hålla plantstjälkarna säkert. Om du använder en tydlig vas, använder dekorativa stenar eller kulor.

5 Häll vatten i vasen tills vattnet når hälften så länge blomstjälkar. Lägg blommig konserveringsmedel, om så önskas.

6 Trim en tum från gröna stjälkar i 45 graders vinkel. Snittblomma stjälkar, också i 45-graders vinkel, så att de är högre än den gröna stjälkar.

7 Place greener jämnt runt vasen.

8 Arrange högre huvud blommor en i taget, som arbetar i en linjär utformning och trimning stjälkar, om så är nödvändigt. Lägga kortare accent blommor, som arbetar från den ena sidan av vasen till den andra.

9 Accent blommorna med några mindre filler blommor.