Växtnäring för kaniner

Växtnäring för kaniner


Kaniner har lyckats överleva i naturen genom att äta en mängd olika växter. De är också mycket bra på att smyga in odlade trädgårdar och äta sig mätta, ibland förstöra hela trädgården i processen. Kaniner har en akut luktsinne som gör det möjligt för dem att vädra ut växter. När de hittar en bra plats med massor av mat, kommer de att komma tillbaka gång på gång tills livsmedelsförsörjningen är borta.

Blommor

Kaniner, både vilda och tama, är webbläsare som gillar att knapra på ett sortiment av växter för att få den näring de behöver. Deras kost innehåller blommor, som kan vara i din trädgård eller ute i vildmarken. Exempel på blommor som kaniner kommer lätt äter är ungkarl knapp, kosmos, Impatiens, krasse, penséer, petunia, lejongap, solrosor, zinnias, brudslöja, hosta, iris, island vallmo, lupin, flox och maskrosor.

örter

Kaniner njuta av att äta en mängd olika örter, särskilt de som du växa och hålla friska och välsmakande. Örtartade växter växer i naturen samt i människors trädgårdar, men om de får välja, kommer kaniner komma in i din trädgård där örterna är lätta att hitta. Några örter som kaniner föredrar är persilja, basilika och spearmint eller pepparmint. Om du växer dessa och har kaniner i närheten, hålla dem i krukor som är utom räckhåll för kaniner.

Grönsaker

Det finns en hel del sorter av grönsaker som kaniner kommer att äta, både blad och själva grönsaker själv. Kaniner som äpplen, bönor, rödbetor, broccoli, vindruvor, paprika, sallad, morötter (naturligtvis), ärtor, spenat och mangold. Många av dessa grönsaker växer i naturen, men de flesta odlas i trädgårdar dessa dagar och är sällsynta i naturen. Staket din trädgård om du har kaniner runt, eftersom det är egentligen det enda sättet att hålla dem borta.

buskar

Kaniner äter buskar --- allmänhet lägre grenar och löv --- men de kommer också att stå upp för att nå högre grenar. De gillar särskilt berberis, rosenkvitten, crabapple, forsythia, hagtorn, oakleaf hortensia, rosenbuskar, häggmispel och trollhassel.

giftiga växter

Liksom de flesta djur, kaniner tenderar att veta vilka växter att hålla sig borta från, men ibland de fortfarande äter växter som är giftiga. Några exempel är bladen på Agave, mandel, amaryllis lökar, ängel trumpet, äpple frön, aprikos blad, krokus, avokado löv, azalea blad, frön av fågeln av paradiset, calla lilly blad, nejlikor, cyklamen, påsklilja glödlampor , prästkragar, palsternacka, päronkärnor, plommon frön, julstjärna blad och blommor, gift ek, primula och Ranunculus.