Hur man gör pyjamasbyxor för nybörjare

Hur man gör pyjamasbyxor för nybörjare


Att pyjamasbyxor är ett projekt lämpar sig för nästan alla nybörjare avlopp. Du kan använda en gammal pyjamas för att skapa en mall och genom att sy bara några sömmar, du slutföra projektet. Innan du börjar tvätta och stryka tyget.

Instruktioner

1 Vik tyget på längden med mönstret vänd i. Lägg tyget ned på en plan yta med huvud veck längs botten och de öppna kanterna längst upp.

2 Lägg en befintlig par byxor på tyget med ryggen på botten och fronten uppåt. Spåra konturerna av byxorna på tyget en tum från de faktiska byxor. Dra midjelinjen tre inches över den faktiska midjan av byxan.

3 Klipp ut båda lagren av tyget längs den ritade linjen. Stift de skurna bitarna tillsammans, hålla rätt sidor vänd i, längs båda sidorna av pyjamas och på insidan sömmar av benen.

4 Sy en 3/8-tums söm längs utsidan benet sömmarna på ena sidan och sedan den andra. Sy de inre sömmarna genom start vid grenområdet och arbetar ned på insidan av varje ben ett i taget.

5 Vik manschetten för varje byxbenet upp med 1/2 tum så att mönstret i tyget visar och sedan igen med en annan ½-tum. Nåla luckan och tryck med ett strykjärn. Sy en ¼-tums söm runt manschetterna där mönstret i tyget möter baksidan av tyget på manschetten.

6 Vik midjan och ner av en tum, som visar mönstret. Stift och tryck. Sy en ¼-tums sömmen från kanten av tyget, inte från den pressade vecket, hela vägen runt midjan.

7 Vik midjan och ner igen med en tum, stift och tryck. Sy en ¼-tums sömmen från kanten av tyget som i steget innan men lämna en fyra-tums bred öppning som du nära den punkt där du startade din söm.

8 Mät din midja på naveln och skär en remsa av ½-tums bred resår för att mätning plus en tum. Bifoga en säkerhetsnål till en ände av den elastiska och ormen den genom fyra-tums öppning, runt insidan av fållen på midjan, och ut på andra sidan av öppningen.

9 Överlappning de två ändarna av elastiskt samman av en tum. Sy en söm bredden till den elastiska ner i mitten av din överlappning och på varje sida om mittlinjen ¼-tums bort för att säkra den. Låt den elastiska glida tillbaka in i öppningen.

10 Sy ihop öppningen, start och stopp längs din befintliga sömlinjen runt midjan på byxorna med en ¼-tums sömmen. Vrid byxor med rätsidan utåt att slutföra.