Skillnaden mellan Shetland ponny och en häst

Skillnaden mellan Shetland ponny och en häst


Shetland ponny har fått sitt namn från öarna som det kommer, Shetlandsöarna. Det är den minsta av alla hästraser. Shetland ponny var utbildad för att arbeta med de infödda av öarna. En måttenhet som kallas "händer" används oftast för att mäta hästar, men Shetland ponny är så liten att den mäts ofta i centimeter.

Ursprung

Skillnaden mellan Shetland ponny och en häst


Shetlandsöarna består av ca 100 öar. Av dessa är det bara 15 har människor som lever på dem. Öarna är endast nås med båt eller flyg. Öarna är skotsk och är områden i Storbritannien.

fysiska attribut

Shetlandsponnyn genomsnitt en höjd av 102 cm, maxing ut på ca 117 cm (9.3-10.2 händer). Dessa små hästar kan vara en mängd olika färger inklusive brunt, svart, vik, kastanj grå och fläckig. De har lurviga rockar med en lång man och svans. Den har korta, starka ben. Shetland ponnyer har en genomsnittlig livslängd på 30 år.

Shetlands som husdjur

Omkring år 1850, var Shetland ponnyer kom till USA och föds upp särskilt för barn att rida. De har en godmodig temperament, men kan vara envis och oberoende.

Shetlands som arbetstagare

Med avseende på dess storlek, är Shetland Pony den starkaste av hästraser. Innan vägar byggdes, var Shetlands används för att utföra vegetabiliskt material, livsmedel och människor. De användes också för att plöja mark. De fördes till Storbritannien på 1800-talet för att arbeta i kolgruvorna. Några av dessa hästar såg aldrig naturligt ljus eftersom de är födda och dog i kolgruvorna.