Candida diet tips

Candida diet tips


Jäst- eller Candida albicans, är naturligt förekommande floran i matsmältningssystemet, men när det finns för mycket, är överväxt kopplad till många sjukdomar. Ett sätt att lindra symtom orsakade av överskott av jäst är att eliminera bearbetade socker och jästälskande livsmedel från kosten. En candida kost kan vara en utmaning, men lite extra kunskap kan hjälpa dig att äta bättre och må bättre också.

Undvika vissa livsmedel

Candida kost är som de flesta äta planer på att det fokuserar på att eliminera specifika objekt. De livsmedel för att undvika för denna diet är de som livnär floran, eller candida, i mag-tarmkanalen, inklusive söt, som rörsocker, hög majssirap, honung, och även konstgjorda sötningsmedel som aspartam eller Spenda. Candida blomstrar även när de ges jäst innehåller livsmedel, som bröd av vete, öl och vin, gluteninnehållande livsmedel, och vissa vinäger.

Tips för att äta rätt mat

Framgång med en candida diet kommer med lite tålamod och äter bara livsmedel som är tillåtna. Den första fasen av dieten varar cirka tre månader och är den tid då du eliminera vissa saker. Det är bra att inse att de första dagarna av en candida diet faktiskt kan göra dig sämre. Eftersom candida börjar svälta och dö, de släpper toxiner och vissa människor faktiskt har influensaliknande symtom och huvudvärk. Även obehagliga, går denna känsla bort snabbt och visar att kosten fungerar. En annan användbar aspekt av candida kost är den del kontroll och ounce erna inte införs. Ett bra tips är att fylla upp de tillåtna livsmedel, bland annat ris, grönsaker, nötter, majs, nötkött, kyckling, fisk och skaldjur, ibland frukt, hårdostar, havregryn, yoghurt, popcorn, ris och majs mjölprodukter. Var noga med att läsa etiketter, eftersom många förädlade livsmedel innehåller dolda objekt som kan sabotera candida diet. Vissa former av candida diet allvarligt begränsa livsmedelsval ner till grunderna, inklusive ingen frukt, för de första åtta till tolv veckor och sedan sakta lägger i låg-socker frukter som blåbär och honungsmelon. Andra tillåter frukter som skall ingå i dämpning under hela dieten. Kontrollera med din vårdgivare för att se vilken version rekommenderas för dig. Oavsett vilken typ du följer, är ett bra tips att följa din kropp och se om det finns några tecken på att candida överväxt kan återvända. Om du börjar känna uppsvälld, bryter din hud ut, du blir mer irriterad, erfarenhet sömnlöshet eller sugen socker, kan candida överväxt att återvända. Det är lätt att åtgärda genom att gå tillbaka till en strängare form av kost och följa den under några veckor eller månader.

Andra tips för framgång

Förutom att äta endast vissa livsmedel, en del människor tycker att det är bra att påskynda processen att eliminera jäst genom att ta ett recept som Nystatin som bidrar till att döda av jäst. Naturliga kosttillskott som innehåller burberry eller Castor Bean Oil, som SF 722, även döda svamp (candida). Dricka mycket vatten är viktigt när man följer en candida diet eftersom det spolar ut gifter som produceras av jäst die-off. Ersätt sockerhaltiga drycker med örtte som också spola gifter och hjälpa tillfredsställa lusten att dricka läsk eller andra söta drycker. En annan viktig faktor för candida diet är att komplettera med probiotika, som bekämpar bort jäst och förbättra hälsan i matsmältningssystemet.