Hur man gör en mjuk stenskulptur

Hur man gör en mjuk stenskulptur


Sten carving kan verka som en av de mest skrämmande av de fysiska konst, som sten är en av de minst förlåtande medier. En glidning av mejsel eller spricka i stenen längs kristall vener kan ohjälpligt ändra formen på din sten, som kommer att tvinga dig att ändra din skulptur. Men noggrann planering, flexibilitet i din design och en lätt hand är allt som behövs för att ta itu med denna svåra medium. För början skulptörer vill få lite erfarenhet, är det bäst att börja med de mjukaste stenar som kalksten, täljsten eller alabaster, eftersom de är lättare att skära, mer förlåtande och har mindre ådring att brottas med.

Instruktioner

1 Mät måtten på din sten, och skapa en replik (antingen samma storlek eller skalas ned) med modellera.

2 skulptera leran med dina lera verktyg i en modell av skulpturen du vill hugga i sten, göra några justeringar konstruktions vid denna tidpunkt. Detta steg är viktigt i sten carving, som lera är ett additiv skulptur medium. Bort lera kan läggas tillbaka i när du arbetar ut några strukturella problem i din design som kan resultera i din sten delning som du tälja.

3 Linda metall huvudet på din hammare med en tunn trasa och säkra med tejp. Eftersom dessa mjuka stenar är lätta att skära och relativt sköra, är det nödvändigt att skydda dem från vibrationer metall slående metall som kommer att resultera i sprickor. Dämpande hammaren med trasan och tejp minskar dessa vibrationer. Om det behövs, fäst din sten ner till arbetsbordet med hjälp av c-klämmor vid denna tid för att förhindra den från att glida medan du hugga.

4 Börja mejslar kanaler i stenen på de områden som kommer att tas bort från din skulptur, med hammare och din punkt mejsel hålls vid en 45-graders vinkel. Detta kommer att lämna långa, smala rader av upphöjda sten på de områden som sedan kommer att tas bort. För stora områden, är det rekommenderat att ha dessa kanaler kors och tvärs, som kommer att skapa delar av upphöjda sten rutor istället för rader.

5 Sätt din tand mejsel i kanalerna på en 70-graders vinkel, och hammare med uppåt gungor för att lyfta ut de upphöjda sten områden. Växla mellan sidorna av dessa upphöjda sektioner för att bryta bort från skulpturen långsamt och jämnt från alla sidor. Försök inte att tvinga dessa avsnitt ur en riktning enbart, eller din sten kommer att vara mer benägna att spricka.

6 Jämför din misshandlade ut sten formuläret till lera modell för att avgöra om du har tagit bort tillräckligt bulk sten att gå vidare till efterbehandling. Om din sten form inte liknar din modell i både storlek och form, upprepa steg 4 och 5 tills du uppnår en lämplig grov skulpturen.

7 raka av de högsta, tuffaste kanterna av stenen försiktigt med hjälp av flatmejsel och hammare. Till skillnad från det arbete du har gjort med spetsen och tand mejslar, som fokuserar på att ta bort huvuddelen av oönskade sten, i stället följer flatmejsel i linje med sten formuläret för att jämna ner den grova formen närmare den slutliga formen.

8 Smooth fastställande av utformningen av skulpturen till den slutliga önskade formen, omväxlande mellan raspar, som används för den övergripande utjämning samt de rifflers, som används för fina detaljer. Observera att stenen fortfarande kommer att vara något grov i detta skede, men det bör inte finnas några främmande stensektioner som skjuter ut från den slutliga formen.

9 Använd skärmar, våta och torra sandpapper och polerpulver som finns i din sten polering kit för att jämna din slutliga skulptur, att följa instruktionerna som ingår i satsen. Grattis, du har just ristade en stenskulptur!