Hur man dödar mögel på plywood

Hur man dödar mögel på plywood


Även om formen är ett vanligt problem i många hus, kan det vara farligt. Det är bäst att ta bort mögel i sin helhet så snart du upptäcker det. Eftersom du måste garantera en säker och fullständig borttagning, tar tid och tålamod processen. I drastiska fall kan det vara bäst att ta bort plywood från ditt hem helt och hållet; Men i de flesta situationer, kan du rengöra den med rätt leveranser.

Instruktioner

1 Förslut alla öppningar i det område där möglig plywood ligger med plastfolie. Detta innehåller området och förhindrar mögel från att spridas. Om plywood är inte en del av en byggnadskonstruktion och du kan flytta den, ta det utanför i det fria.

2 Torka bort någon yta mögel på plywood med en torr trasa. Om du behöver ta bort mögel från ett stort område av plywood, ersätta din trasa regelbundet. Skölj aldrig och återanvända samma trasa, eftersom det sprider mögelsporer.

3 Applicera en biocid eller antimikrobiellt på hela ytan av plywood. Dessa typer av rengöringsmedel sippra in i de olika skikten av plywood och effektivt döda de mögelsporer. Vänta biociden torka helt.

4 Låt plywood att sitta i flera dagar för att se om form avkastning. Om så är fallet, upprepa processen. Om den inte gör det, gå vidare till nästa steg.

5 Täta plywood med en shellack. Om det är möjligt, välja en produkt som innehåller en anti-svampmedel. Du kan också köpa en anti-svampmedel och lägga den i din tätningsmedel / primer.