Hur man fångar en Bull Frog

Hur man fångar en Bull Frog


Bullfrog jakt, eller "frogging" så många människor kallar det, är en sport som både unga och gamla kan njuta av. Mässingsdekorationer brukar avnjutas i de varma sommarmånaderna, när bullfrogs aktivt parning och utfodring på ytan av dammar, bäckar, sjöar och andra grunda vattendrag. Medan grodan spelning är fortfarande den lämpligaste metoden för att fånga bullfrogs, kan du använda en mängd andra metoder också.

Instruktioner

1 Kontrollera med din State Wildlife avdelning för att ta reda på om ditt tillstånd har en speciell Bullfrog säsong. Vissa stater, såsom Texas och Florida, tillåter året runt mässingsdekorationer. Andra stater, såsom Kentucky och Washington, har en Bullfrog säsong som varar genom de varmare månaderna.

2 Bestäm vad du kommer att använda för att fånga grodor. Det populäraste sättet att fånga bullfrogs är med en groda spelning. En groda gig består av en lyktstolpe ca 6 till 8 fot lång med tre till fem hullingförsedda pinnarna i slutet. Du kan också använda en mekanisk groda gigger, som består av två "klorna" på en stolpe som snäpp när du träffar fjäderfrigör mot en Bullfrog. Många människor även vilja fånga grodor hand, även om denna metod kräver en hel del stealth. Andra metoder inkluderar användning av stor dip nät, fiskelinor, bågar och pilar, .22 gevär och blåspistoler. Se till att du kontrollera med din statliga djurliv avdelningen innan man beslutar om din metod. Många stater begränsar vad du kan använda för att fånga grodor.

3 Få en fiske eller jaktkort om ditt tillstånd kräver en. Typen av tillstånd din kräver kan bero på hur du tänker fånga grodor. I Kentucky, till exempel, behöver du ett jaktkort om du planerar att skjuta bullfrogs med en pistol, och du behöver fiskekort om du planerar att fånga dem med ett metspö.

4 Välj din plats. Grunda dammar, dräneringsdiken, bevattningskanaler och våtmarker är idealiska för att hitta bullfrogs. De flesta stater tillåter frogging på allmän mark och vatten, om inte området har avsatts som en Wildlife Refuge. Om du planerar att fånga bullfrogs på privat egendom, vara noga med att fråga ägaren om tillstånd.

5 Vänta tills efter mörker för bästa jakt eftersom bullfrogs blir lättare att upptäcka. De flesta av de bullfrogs du möter kommer att vara delvis nedsänkt i vatten. De är svåra att se under dagen, men på natten deras ögon reflekterar ljuset från ficklampan eller rampljuset. Din ljus kommer också blinda bullfrogs och få dem att frysa, så att du kan komma nära nog för att fånga dem.

6 Gå längs stranden, vada genom grunt vatten eller rida i ett grunt båt, beroende på dina önskemål och platsen. Alla tre metoderna är effektiva. Försök att göra så lite buller som möjligt. Om du använder en båt, inte använda motorn. Använd en paddel, stolpe eller trolling motor.

7 Shine ficklampan eller spotlight längs stranden, särskilt bland de ogräs och andra gömställen, tills du ser en Bullfrog. När ljuset träffar Bullfrog, hålla ljuset pekar rakt på det. Om du flyttar ljus, är mer benägna att fly Bullfrog.

8 smyga sig på Bullfrog tills det handlar om en fot bort från din spelning, nät eller händer, sedan snabbt försöker fånga Bullfrog. Om du missar, du sällan får en andra chans.

9 Sätt Bullfrog i en säckväv säck när du fånga den. Om Bullfrog är på en spelning, lägga den i väskan innan du tar bort det spelningen. Bullfrogs är extremt stark och hal, och om de glida ur händerna kommer du förmodligen att förlora dem. Fästa den övre delen av påsen efter du sätter Bullfrog inuti.