Lagar om öppna rubriker

Lagar om öppna rubriker


Det finns mycket lite annat du kan göra för din bil för att få det att låta racier, nästan ingenting mer du kan göra för att öppna upp avgassystemet och absolut ingen annan modifiering du kan fortsätta att göra avgas smutsigare än att köra öppna rubriker. Open header avgassystem inte avgassystem alls; de är bara en uppsättning av rörformiga grenrör (headers) utan slang som helst.

buller Laws

Det största problemet med öppna rubriker är att de är öron shatteringly högt, särskilt under full gas. Varje stat i unionen har någon form av bullerbegränsningar på plats för bilar. För stater som Kalifornien som har infört SAN (KBM Action Network) standard, är denna gräns inte mer än 95 dB (decibel) mätt 20 inches från huvudet utlopp vid 3/4 av motorns maximala varvtal. En öppen-header ogräs whacker kan lätt vara högre än så, så förvänta dig inte bilen för att köra något tystare.

utsläpps Laws

Om bilen är nyare än 1971 modell, kan du inte köra öppna rubriker på gatan när som helst av någon anledning. standarder federala utsläpps trädde i kraft 1972, så routing obehandlade avgaser förbi katalysatorn på någon bil fram som år eller senare utgör en olaglig modifiering.

gnistsläckare

Tro inte att du kan köra öppna sidhuvud på din off-road buggy bara för att det råkar falla under undantaget allmänna utsläpp för fordon som producerats före 1972. Även om din buggy Volkswagen motor kan glida under dB gräns som av ditt tillstånd, du 'll fortfarande behöver ett gnistskydd av något slag för att ta det off road. Dessa enheter är av ödesdigra betydelse i skogsområden, där flammorna spyr ur din buggy s rubriker lätt kan orsaka en brand. Gnistfångare är nödvändig utrustning för Wheeling i någon stat eller nationalpark.

utsläpps Undantag

Mycket få fordon kan komma runt statliga dB och regler för utsläpp, men de få som kan oftast stora lastbilar. Den federala regeringen inte kräva att tillverkarna att installera omvandlare på alla sina lastbilar fram till början av 1990-talet. Så även om din lastbil byggdes efter 1971 kan fortfarande lagligt köra öppna rubriker så länge det inte kommer ursprungligen med en katalysator.

buller Undantag

Buller undantag inte alltid in i sten; Vissa stater som Florida använda en glidande skala som beror på fordonsklass och år av tillverkaren. I Sunshine State, lastbilar med en totalvikt av 4536kg. eller över och byggda före 1 januari 1975 är inte föremål för några bullerrestriktioner. Flera stater använder just ett sådant system, så kontrollera dina lokala lagar för att se som gäller för dig.

Header Cut-outs

Tekniskt sett, Clean Air Act från 1991 förbjuder uttryckligen en fordonets ägare eller butik från att installera någon anordning för att kringgå katalysator eller ljuddämpare. Men om dina rubriker råkar inte att rada upp perfekt med aktie avgassystemet så finns det inget som säger att du inte kan köra ett andra utlopp från rubrik samlare för att ansluta dem till katalysatorer. Det lämnar ett gapande hål i ena änden av dina rubriker, och du måste sätta något där. Vad du installerar i detta hål är upp till dig.