Hur man byter Mazda MPV Plugs

Hur man byter Mazda MPV Plugs


En av de mest grundläggande reparationer som varje amatör mekaniker lär är hur man byter tändstift i ett fordon. Ändra ut tändstift är en enkel reparation som kan göras med minimala verktyg och lite tid. Ändra tändstift på din Mazda MPV kommer att se till att ditt fordon förblir i toppskick. Att hålla färska tändstift kommer också att hjälpa till att hålla din hästkrafter upp och kommer att förbättra den totala jämnhet din Mazda rida.

Instruktioner

1 Öppna motorhuven av Mazda och avlägsna tändkablarna från tändstiftet. Ta bagageutrymmet på tråden, vrida och dra sedan tråden från tändstiftet. Upprepa detta för alla Mazdas tändstift.

2 Placera hylsnyckel på tändstiftet själv. Vrid nyckeln till vänster och skruva ur tändstiftet. Ta bort tändstiftet från motorn.

3 Ta ett nytt tändstift och placera den i hålet. Vänd försiktigt tändstiftet åt höger med bara handen. Upprepa detta steg med alla de återstående tändstift.

4 Använd hylsnyckel för att avsluta skärpa alla tändstift. Byt bagageutrymmet på tändkabeln på tändstiftet och vrid på plats med hjälp av handen. Du bör höra ett klickande ljud när tråden är fäst och ordentligt ansluten. Upprepa hela denna process för alla tändstift.