Hur man gör en konkret Fire Bowl

Hur man gör en konkret Fire Bowl


Brand skålar innehåller och hålla öppen eld precis som en öppen spis eller eldstaden. Den största skillnaden mellan en brand skål och en brand grop är att brand skålar innehåller lågan på botten av skålen själv. Brand gropar och eldstäder innehåller en lågan brinnande på rake jord eller lera bas. Av denna anledning måste brand skålar bli starkare och mer värmebeständigt än vanliga eldstäder och gropar. Värme eldfast betong ger en stark och hållbar behållare som inte chip eller spricka i extrem värme.

Instruktioner

1 Spade tre mursleven full av krossat eldfast tegel grus och två kalciumaluminat betong i en stor plastbalja. Blanda dessa två torra ingredienserna tillsammans med din murslev.

2 Tillsätt ca 6 koppar vatten i betongen och blanda det med en hacka. Betongen bör vara konsekvensen av mycket tjock, klumpiga havregryn eller grusig sand. Det bör inte vara torrt pulver vänster; om du ser några, duggregn i vatten lite i taget tills den är borta.

3 Spraya insidan av en stor engångsplastbunke med matlagning spray. Detta ger en frigörande medel för betong skål.

4 Sätt på gummihandskar för att skydda händerna från att få betong fastnat för dem. Skopa handfuls av värme eldfast betong i skålen, pressning och formar den till insidan för att skapa en 1 tums lager. Skiktet måste vara helt slät, jämn och fast substans. Du får inte ha några hål som helst i betongen.

5 Spraya botten av en andra skål med matlagning spray och sitta ner i betongen, pressning för att bilda insidan av skålen. Jämna ner kanterna på betong med fingret.

6 Lägg den andra skålen med stenar för att hålla skålarna tätt runt betongen i centrum. Tillåta betongen härda under cirka 48 timmar. Det kommer att vända ljus i färgen runt kanterna när betongen är torr.

7 Ta bort stenarna en i taget, sedan försiktigt bort den övre skålen. Luta den andra skålen upp och ner och lyft upp. Du bör ha en jämn och hållbar, torrbetong skål redo för att innehålla sommarbränder.