Hur man väljer Coldwater Fish

Hur man väljer Coldwater Fish


Fisk anses vara de enklaste husdjur ha; de tar så lite som en halvtimme om dagen för att ta hand om. Om du aldrig har ägt fisk sedan kallvattensfisk är en idealisk utgångspunkt, och efter att du kan gå vidare till att ta hand om knepiga tropiska fiskar. Det är viktigt när man väljer din kallvattensfisk som du inte stressa, så följ dessa enkla steg och du kommer att vara ägare till några vackra fisk - ett välkommet tillskott till alla hem.

Instruktioner

1 Se till att du har möjlighet att ta hand om kallvatten fisk innan du ens besluta om din fisk eller köpa en tank. De får inte vara den mest krävande husdjur att hålla, men de fortfarande behöver uppmärksamhet och en viss miljö för att överleva.

2 Forskning och läsa böcker om hur man tar hand om kallvattenfisk.

3 Välj en tank som är rätt storlek; det finns olika storlekar beroende på hur många fiskar du vill hus. Du vill vara säker på att du har en levande tank med fisk som kan leva i harmoni med varandra.

4 Placera tanken i ditt hus bort från direkt solljus eller drag för att hålla tanken vatten vid en jämn temperatur.

1 Bestäm hur många fiskar du vill beroende på storleken på din tank. Den allmänna regeln är en tum av fisk per liter vatten. Trångboddhet en tank kan leda till hälsoproblem för fisken bebor det.

2 Starta ditt val genom att besluta vilken typ av guldfisk du vill; de två sorterna är vanliga guldfiskar och snygga guldfisk. Dock bör vissa typer av varje inte hållas samman. Till exempel den långa arbetsföra guldfisk är snabba simmare så bör inte hållas med långsamma, runda arbetsföra snygga guldfisk som de skulle konkurrera om utrymme och mat.

3 Välj bland elritsa, adrianichthyidae och dannios om du vill ha en sällskapsakvarium med andra typer av fisk bortsett från guldfisk. Du kommer att behöva be din lokala djuraffären vilken kombination av fisk är kompatibla, annars fisken kan slåss eller äta varandra.

4 Kontrollera att den fisk du har valt är friska; undersöka varje fisk för stadig andning och rörelse av gälar, uppföra fenor och ljusa ögon.

5 Presentera din fisk till tanken gradvis under några veckor. Coldwater fisk tar tid att anpassa sig till sin nya miljö, så undvika att lägga en hel del i din tank tills de har lösts.