Hur man blandar Poly Resin Pen Blanks

Hur man blandar Poly Resin Pen Blanks


Poly harts pennor har färgstarka mönster inbäddade under ett skikt av klar harts. Dessa tillverkas pennor är vanligen dekorerade med opaka, skimrande pigment inbäddade i hartset, nära bläckbehållaren. Även om du kan köpa dessa pennor i specialbutiker, de ofta kostar en hel del pengar. Om du vill starta din egen samling av poly harts pennor, kan du göra dem själv för mycket mindre pengar. Se bara till att blanda hartset ordentligt. Om du inte gör det kommer pennorna inte bota ordentligt och kommer alltid att förbli klibbigt.

Instruktioner

1 Skär bitar av bomullsband omkring en tum längre än dina rör. Gnugga rör med ett tunt lager av lim och linda sladden runt rören. Du kan linda in dem i vertikala slingor, skapa breda ränder. Du kan också slå in dem i en spiral runt röret, skapa tunnare, vrida ränder. Lämna halv tum av varje rör nakna.

2 Skjut alla dina stålrör ca 1/2 tums ner i kork, avstånd dem cirka 3 inches isär. Gnugga området runt basen av varje rör med vaselin; detta förhindrar hartset från att klibba senare.

3 Skär 6-tums fyrkantig bit kartong från flingpaket för varje stålrör. Böj torg i cylindrarna om en tum bred med den glansiga sidan inuti. Tejpa fast dem för att säkra dem. Kör en sträng vitt lim runt botten av varje rör och glida ner dem över stålrör. Se till att stålrör är centrerade inuti papp dem.

4 Häll vatten i en av dina papprör, fylla den upp till kanten av basen av stålrör. Häll vatten i ett av dina medicin mätning koppar. Markera höjden på vattnet med en permanent markör och dumpa ut vattnet.

5 Fyll medicinkoppen med poly harts till permanent markör märket. Fyll en separat medicin koppen med harts aktivator från satsen, att mäta det enligt paketet förhållande riktningar. Häll aktivator i hartset under omrörning långsamt cirklar med en Popsicle stick hela tiden. Andas på hartset lätt till pop bubblor.

6 Häll massan till din första pappcylinder. Om att göra mer än en penna, markera flera medicinkoppar med vatten nivåmätning. Använd en kopp för att blanda varje sats av harts, så blandningen kvar i koppen inte förorena din färsk blandning.

7 Låt pennor härda i 24 till 48 timmar. Skala pappformar från pennor och dra upp dem ur korken. Använd en halv-tums trumma på din roterande verktyg för att skära bort överflödigt harts och smalna ena änden för att skriva. Dämpa formade pennor och sand dem till en hög glans med fint sandpapper.