Kan jag vaxa mitt hus fönster för att förhindra kondens?

Kan jag vaxa mitt hus fönster för att förhindra kondens?


Kondens droppade ner fönster kan vara irriterande. Det gör det omöjligt att se utanför och ackumulera fukt kan ruttna dina träramar. Vissa människor försöker att undvika kondens genom vaxning sina fönster. Men detta kommer inte att fungera. För att förstå varför, är det nödvändigt att studera effekterna av vaxning fönster och orsakerna till kondens.

Vaxning

De flesta rapporter om effekten av vax på fönster kommer från bilägare som tillämpar bilvax till vindrutan. Men många "bil vax" produkter faktiskt inte innehåller vax. Den "vax" som folk rekommenderar för glas är oftast någon typ av syntetisk polymerbeläggning. Ett exempel är Maguiar s "Ultimate Liquid Wax." Den bilvax maker, Turtle Wax, producerar en "Sparkling Glass Cleaner" för bilfönster, men det är inte ett vax heller. Om du faktiskt används verkliga vax på dina fönster, såsom möbler vax eller stearin, skulle du inte kunna se ut av dem, eftersom vax har liknande egenskaper till fett. Det faktum att 3M, skaparna av "Quick Wax" producera en gratis glas renare visar att deras forskning funnit att vaxet är inte bra för rengöring av fönster.

Kondensation

Kondens är en manifestation av luftfuktighet. I Storbritannien får du kondens på insidan av fönstren på grund av effekten av varm luft i kontakt med en kall yta. Aktiviteter som torkning kläder, kokande vatten, att hålla ett akvarium eller vattna växter skickar vatten i luften. Fukt har en naturlig tendens att strömma mot torr luft där skingras emellertid människor i dag hålla sina hem lufttät för att utrota kalldrag. Vattenånga kan inte fly, men bygger upp i huset. Hålla ditt hem väl uppvärmda i varmt väder orsakar vattenånga kondenseras på fönster, som står mellan en varm och kall zon.

Vax på fönster

Termen "vax" har två betydelser, verkliga vax och rengöringsmedel som termen sig som "vax", trots att de inte innehåller någon vax. Täcka dina fönster med någon typ av vax kommer inte att ändra temperaturskillnaden mellan utsidan och insidan av dina fönster, kommer inte heller att utrota luftfuktigheten i ditt hem. Därför kommer det att ha någon effekt alls på kondens på fönstren.

lösningar

Istället för att sätta vax på dina fönster, försöka förbättra ventilationen i ditt hem för att göra det möjligt för luftfuktigheten att fly. Om detta inte är möjligt, eller om luften utanför är lika fuktig som luften inne, sedan minska de aktiviteter som skickar fukt i luften. När du kokar vatten i en kastrull, hålla locket på och ändra vattenkokare för en som skär bort innan mycket ånga byggs upp. Ventilera torktumlaren direkt med hjälp av en rökkanal på utsidan av din bostad. Om du fortfarande har problem med kondens, sedan prova en avfuktare, som kommer att extrahera fukt från luften i ditt hem innan det blir en chans att kondensera på dina fönster.