Vad är Amber Stone?

Vad är Amber Stone?


Amber sten är inte en sann ädelsten. Snarare är bärnsten fossil kåda som kan vara 30 till 90 miljoner år gammal. Amber har varit mycket uppskattad för sin värme och skönhet, och har huggen i smycken och handlas mellan kulturer i tusentals år.

Identifiering

Vad är Amber Stone?


Traditionell bärnsten sten är en hård, gyllengul till brunaktig-gul genomskinlig plast. I sällsynta former kan det vara blå eller grön. Det betraktas som en ekologisk pärla, som det kom från gamla träd harts. Det är mjukare än sten och kan lätt repas. Eftersom bärnsten skapades av levande träd, är stenarna ofta med intressanta inneslutningar --- insekter, frön, fjädrar och bubblor. Hartsen bildar oftast i barrträd som en följd av en skada, och är inte att förväxla med kåda. Du kan se skillnaden mellan verkliga bärnsten och falska genom att gnida bärnsten raskt med en trasa. Real bärnsten kommer att producera statisk elektricitet och en ljus kamfer lukt. Real bärnsten kommer också att flyta i saltvatten, medan falska bärnsten kommer att sjunka. Naturligtvis är detta bara fungerar med omonterade stenar.

Geografi

Vad är Amber Stone?


Östersjöområdet har varit en källa till bärnsten sedan urminnes tider. Tidiga stenåldersmänniskor som används bärnsten, som har funnits i neolitiska gravplatser. Vikings handlade bärnsten så långt tillbaka som 800, och dagens Skandinavien är fortfarande en stor exportör av ädelstenen. Amber finns över hela världen: i både Nord- och Sydamerika, Sicilien, Rumänien, Libanon, Myanmar (Burma) och Nya Zeeland.

missuppfattningar

Vad är Amber Stone?


Gamla människor över hela världen trodde att bärnsten hade medicinska egenskaper och skulle mala det upp och blanda med honung för att bota allt från astma till den svarta pesten. Amber sten pendents bars för magiska skydd mot det onda, och sjömän skulle bränna bärnsten för att skydda sina fartyg från havsmonster. Mödrar skulle bränna bärnsten nära sina nyfödda för att hjälpa dem att växa starkt. Så sent som på 1940-talet, var bärnsten pärla halsband placeras på barn att hjälpa till med smärtan av barnsjukdomar.

Vård

Amber stenar är mycket mjuk och bör skyddas från oavsiktlig chipping och repor. Store bärnstenssmycken i en vadderad låda eller i en tygpåse. Amber pärlor bör uppträdda med knutar mellan dem för att förhindra att stenar från gnugga och flis varandra. Använd aldrig hårspray iklädd bärnstenssmycken, som kemikalier i sprayen permanent kan moln stenarna. Hårda tvålar och kommersiella smycken rengöringsmedel kan också skada stenen. Ren bärnsten med ljummet vatten och en mjuk trasa. Amber kan poleras med olivolja för att lägga glans.

användningar

Vad är Amber Stone?


Amber sten har använts för många saker bredvid vackra pärlhalsband. Amber har ristade in konst, gjort i bitringar, och även används för att avlägsna ludd från kläder (på grund av dess statiska elektriska egenskaper). Amber har bränts som rökelse och används för att göra lack. Fina fioler har pole med bärnsten lack. Den mest överdådiga användning av bärnsten måste vara Peter den stores Bärnstensrummet. Den gavs till den ryska tsaren i 1716, och ansågs vara ett mästerverk av barock konst. Katarina den stora hade rummet flyttade till sin sommar egendom. Tyvärr, när Hitler invaderade Sovjetunionen 1941 han plundrade Amber rummet, hade packat upp och transporteras till Tyskland. Ingen har sett den sedan. En kopia av Bärnstensrummet kan ses på Catherine Palace i Ryssland.