Hur man gör Fiber Pärlor

Hur man gör Fiber Pärlor


Fiber pärlor är roliga att göra och kan användas för att skapa en-av-a-kind smycken bitar, eller som utsmyckningar för större fiber konstprojekt. Förnödenheter som behövs för att göra dessa ovanliga pärlor är billiga och kan även hjälpa dig att återvinna allt detta skrot tyg du har undrar vad de ska göra med. Bäst av allt, gör tyg pärlor är ett projekt för att hålla händerna upptagna medan du tittar på TV.

Instruktioner

1 Klipp ut eller riva tyget i remsor av önskad längd och bredd (1/2 tum till 3 inches i längd, och 1/2 tum till 1 1/2 inches bred). Remsor kan antingen vara rektangulär eller avsmalnande. Rektangulära remsor kommer att ge en likformigt rörformigt formad vulst, medan stålband som är avsmalnande i ena änden kommer att rulla upp tjockare i mitten.

2 Måla långsidorna av varje vävremsa, och längs ena änden. Om du använder avsmalnande stålband, kommer det att skapa en särskilt intressant effekt. Låt färgen torka tillräckligt så att det inte smeta när du rulla kulor.

3 Pensla ett tunt lager av vitt lim på en vävremsa, men lämna ca 1/2 tum på en av ändarna torra. Om du använder avsmalnande stålband, lämnar den bredare änden fri från lim.

4 Rulla vävremsan runt sugröret. Börja med den ände som inte har borstats med lim, så att vulsten inte vidhäftar halmen. Fortsätt valsning av bandet och försiktigt jämna limmade änden nedåt.

5 För försiktigt pärlan du har bildats från sugröret, och låt det sitta på vaxat papper tills den är torr nog att hantera.

6 Pensla ett tunt skikt av klar torkande tyg lim på vulsten och linda dekorativa trådar eller garn runt den. Wrap fibrerna tätt, eller i en lös spiral att visa mer av den underliggande tyget. Lämna en svans som hänger från änden hos vulsten, eller säkra änden av fibern inuti pärlan med en klick lim.

7 Om du vill använda utsäde pärlor att ytterligare försköna din fiber pärlor, använda antingen tråd eller silamide tråd för strängarna utsädes pärlor. Om man använder tråd, göra en liten spolen vid en ände av tråden (precis tillräckligt stor för att stoppa de utsäde pärlor från att glida av). Linda kabeln runt pärlan, strängarna utsäde pärlor som du går. Göra en annan liten spole vid den andra änden av tråden och skär. Om du använder en nål och tråd, knut ena änden av tråden och gömma den inne i pärlan genom att föra nålen genom pärlan själv, inifrån och ut. Sträng pärlor på tråden och lindas runt fiber pärla som du går. Knut och säkra den andra änden av tråden.