Att leva med artros knäsmärta

Att leva med artros knäsmärta


Artrit är nästan oundvikligt i medelåldern, eller ännu tidigare för en aktiv person. Den bortnött brosk och skydda smörjning är en del av åldrandet, och ju hårdare du använda dina knän, desto snabbare kommer de att bära ut. Men du kan leva väl med artrit i knäna, genom att ta vissa försiktighetsåtgärder.

användning Medicinering

Den bästa behandlingen för artrit i knäna är att använda NSAID. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Dessa är vanliga läkemedel såsom Aleve, Tylenol, Ibuprofen och aspirin. Kontrollera med din läkare för doseringsinformation och eventuella biverkningar. Genom att använda dessa mediciner, kan du avsevärt minska din smärta nivåer och öka din rörlighet. Receptbelagda smärtstillande medel, såsom Vicodin och Darvocet, är den narkotiska klass och kan vara beroendeframkallande, samt orsaka andra hälsoproblem, så det är viktigt att rådgöra med din läkare om fördelarna och riskerna med att använda dessa typer av smärtstillande medel.

Fortsätt röra på er

Det värsta du kan göra för artrit är att låta det gemensamma att stelna genom att inte flytta den. För att undvika den gemensamma "frysning" och orsakar ännu mer smärta och svullnad under aktivitet, är det viktigt att böjas, sträckas och röra sig knäna varje dag. Walking är den bästa möjliga övning för dina dåliga knän. Det kan finnas tillfällen då promenader är alltför smärtsamt, i vilket fall simning är ett utmärkt alternativ. Cykling är inte ett bra val för artros knän, men en elliptisk maskin är ett bra alternativ om du har tillgång till en. Försök att införliva åtminstone en av dessa övningar på en daglig basis, för att hålla dig knäna aktiva och rörliga. Vikt övningar, som används för att bygga quadriceps muskler och de övre och nedre benmuskler, är utmärkta för att hjälpa att flytta en del av stressen från knäna till andra, mer sund, delar av kroppen. Rådgör med din läkare eller ta hjälp av en personlig tränare som är förtrogen med knä rehabilitering om du är osäker på vad motion kan vara bäst för dig.

Komplettera din kost

Det finns flera alternativa kosttillskott kan du nu ta över disk som kan ha en gynnsam effekt på artros knän. En av dessa är tillägget glukosamin. Det kan tas i form av pulver eller tablettform, och har visat sig ha en positiv effekt på smörjning av knäleden. Ofta glukosamin paras med tillägget kondroitin. Dessa två arbetar i harmoni för att åstadkomma smörjning till knäleden. Ett dyrare tillägg är hyaluronsyra. Detta är mest ofta tas i flytande form, och kan vara ganska kostsamt. Kalciumtillskott och B-12 vitaminer, är alla bra val för att bevara eller förbättra benhälsa. Kontrollera med din läkare för bästa tillägg och den rekommenderade dosen. Och du kan alltid förbättra din kost genom att äta massor av grönsaker rika på kalcium och mineraler - som broccoli och spenat.