Hur konvertera persiska datum till Gregorian

Hur konvertera persiska datum till Gregorian


Den persiska kalendern används i Iran och Afghanistan. Konfigureras i 1925, använder den en sol år 12 månader som uppgår till 365 dagar. Den persiska kalendern, dock inte har regelbunden skottår vart fjärde år, vilket gör det mycket svårt att fastställa den exakta gregorianska datum baserat på olika uppfattningar om när skottår inträffar, som är beroende av en 2820 år cykel. Lyckligtvis flera online-tjänster finns tillgängliga som snabbt gör persiska kalendern i gregorianska datum.

Instruktioner

Hur konvertera persiska datum för att den gregorianska kalendern

1 Bestäm datumet som du försöker att konvertera, inklusive arabiska namnet på månaden. Rendera datum använder latinska alfabetet. Observera att inga datum före 622 CE uppträder i Persiska kalendern som kalenderdatum från Hidjra.

2 Ladda Fourmilab Kalender, som kan hittas i de referenser nedan. Rulla ned till avsnittet "persiska kalender" och mata in datum som du konverterar. Undvik att använda inmatningsfältet till höger som är i den gula rutan. Detta är en separat algoritmisk kalender som inte är den officiella persiska kalendern som är allmänt använd.

3 Klicka beräkna. Bläddra tillbaka till början av sidan till avsnittet "gregorianska kalendern." Visas i den grå rutan blir det datum du angav nedan, omvandlas till sin gregorianska motsvarande. Om en tid på dagen görs, kommer det att vara på en 24-timmarsklocka. Valfritt antal över 12 i timmar plats kan omvandlas till konventionella tid genom att subtrahera 12 från antalet och lägga till "pm" i slutet av tiden.