Hur man buid en Raku Kiln

Hur man buid en Raku Kiln


Raku är en japansk keramik teknik utvecklad cirka 400 år sedan av huvud keramiker Chojiro. Chojiro ändrade sitt namn till Raku, och hans efterkommande, raku keramiker, fortfarande gör stilen av keramik i Japan. Raku keramik kan avfyras i nästan alla typer av ugnen, men utnyttjar en sekundär ugn --- numera vanligtvis en metalltrumma eller badkar --- för att fullborda efter bränning oxidationsprocessen, vilket är vad som ger raku keramik dess obegränsade variationer och vad gör det så spännande att producera. Raku bränning är inte för nybörjare potter.

Instruktioner

1 Hitta en plats för din ugn avstånd från byggnader, överhängande träd, buskar och saknar gräs. Lägg en tegelsten bas, 3 fot på alla sidor, för ett mindre raku ugn.

2 Torr passar väggarna i ugnen, om en dubbel vägg av tegel, varje tegelsten ¼ tums isär så det finns ventilation för branden. Lämna en 1-fot bred lucka i mitten av en vägg för laddning av ved. Stanna när väggarna är ca 2 fot hög. Placera den första metallplåten över toppen av väggarna, för att skapa eldstaden.

3 Lägg ett golv av eldfast tegel ovanpå plåten, sedan fortsätta att bygga upp väggarna med vanliga tegelstenar, den här gången lämnar runt 1/8 tum mellan dem. Gör väggarna ytterligare en till två fot hög, beroende på höjden av keramik bitar du vill skjuta. Vila den andra metallplåten ovanpå väggarna.

4 Fyll metalltrumma ¾ med tidningen och tändande och intill tegel delen av raku ugnen --- är detta efter oxidation reduktionskammaren av ugnen.

1 Lägg ett golv av sågspån omkring 3 inches tjock på botten av eldstadskammaren. Fyll kammaren helt med tändande och ved.

2 Placera keramik bitar i den övre delen av ugnen. Om det finns en hel del utrymme åt sidorna, linje sidorna med eldfast tegel för att fylla upp utrymmet lite. Ersätta metallplåten på toppen, sedan placera eldfasta tegelstenar över hela toppen av metallplåten.

3 Starta elden i eldstaden och låt det brinna en stund, lägga till mer ved behov sedan försiktigt blockera upp dörren med eldfast tegel. Låt det brinna i fem eller sex timmar, koppla ur dörren för att lägga mer ved som behövs.

4 Medan ugnen är fortfarande brand varm, ta bort den övre plåten och tegel --- detta kommer att vara extremt varm, så bära dina glasögon och handskar. Ta av locket från metalltrumman reduktionskammaren.

5 Ta försiktigt bort en bit av keramik --- bör det nästan glödande --- från ugnen kammaren med ugnen tång, sedan placera den i metalltrumman och stäng omedelbart locket. Den tändande och tidningen i trumman kommer självantända, och med locket stängt, använder elden upp allt syre i trumman snabbt, och slutligen drar den inifrån keramik själv, skapa obegränsade varianter av mönster som raku är känd för . Spraya reduktionskammaren (metalltrumma) med vatten efter ca 15 minuter för att frysa mönster på keramik bitar. Fyll trumman med brännbart material och upprepa med resterande keramik bitar.