Vad du behöver veta om Vit Boxer Dogs

Vad du behöver veta om Vit Boxer Dogs


Vita boxare hundar är inte annorlunda än andra färgade boxare hundar, bara de har alla vita eller mestadels vita kroppar. Men boxeravelsföreningar föredrar fawn vitt eller brindle till vitt. Vita boxerhundar automatiskt diskvalificeras från hund visar klasser på grund av deras färgning, enligt American Kennel Club (AKC), men de kan vara registrerade AKC.

Utseende

Vita boxer valpar föds mestadels vit eller vit. Detta skiljer sig från albino hundar eller hundar som saknar all pigment i huden. Mestadels vita boxarna har fläckar av brunt på huvudet eller bakbenen. De kan ha rosa näsor eller svarta näsor. Deras hud är rosa med mörka fläckar. De har oftast mörka ögon, till skillnad från albiner. De växa till samma storlek som andra färgade boxare, som i genomsnitt 21,5 till 25 inches tall på toppen av axeln.

Belopp

Även om det inte tillåtet i utställningar, vita boxer valpar visas 25 procent av tiden i renrasiga boxerkullar när båda föräldrarna är oftast brindle eller fawn, enligt nordöstra Boxer Rescue och Boxer Buddies Rescue, Inc. Om båda föräldrarna har en hel del vitt på kroppen, som kallas "flashiga" boxare, då finns det en 50 procents chans att vita valpar i kullen. Om båda föräldrarna till kullen är vita, då valparna kommer att vara 100 procent vit.

Hälsoproblem

Det är en vanlig missuppfattning att vita boxare har fler hälsoproblem än andra färgade boxare, men det är inte så förutom dövhet. Vita färgade boxare har en 18 procent större chans att bli döv än boxare i andra färger. Alla vita hundar har chansen att bli solbränd lättare än mörkare färgade hundar. Om en vit hund tillåts bli solbrända tillräckligt ofta, som kommer att göra hunden mer benägna att hudcancer.

Anor

Boxare, även känd som tyska boxare, föddes upp från två nu utdöda hundraser, den Dazinger bullenbeisser och Brabenter bullenbeisser. "Bullenbeisser" betyder "bull-biter" som anger dessa var bulldog typer. Båda moderraser produceras ofta vita färgade hundar. På 1830-talet, var avkomma av dessa två raser korsade med engelska bulldoggar och en okänd ras av mastiff. Den engelska bulldoggen på den tiden var ofta vitt.

Missuppfattning

Boxare, oavsett vad deras färg, föds med öron och en lång, smal svans. Öronen är dockad eller skärs till framhållas och svansen är dockad eller avskurna, när valpen är omkring två till tre dagar gammal. Detta görs bara av kosmetiska skäl. Denna praxis är förbjudet i många länder, däribland Tyskland och Storbritannien, men fortfarande tillåtet i Amerika. Eftersom vita boxare inte kan visas, de har ofta öron och en lång svans.